Бившият ръководител на Николаевската окръжна прокуратура в Украйна Генадий Герман

...
Бившият ръководител на Николаевската окръжна прокуратура в Украйна Генадий Герман
Коментари Харесай

Доживотен затвор за измяна получи бившият окръжен прокурор на Николаев


Бившият началник на Николаевската окръжна прокуратура в Украйна Генадий Герман получи доживотна присъда по обвиняване за държавна измяна и съдействие с съветските специфични служби. Веднага след оповестяването на присъдата Герман беше замерен със сурови яйца в правосъдната зала.

Според събраните доказателства, прокурорът е предавал на руснаците информация за военни обекти и за резултатите от съветския обстрел против Николаев. Делото се гледа в Приморския областен съд в Одеса.

С помощта на медиатор Генадий Герман е предавал по-конкретно оперативни данни за ситуацията в Николаев и района, за провалите от съветските обстрели, ежедневни пароли за пропускателните пунктове в района, данни за починали военни и цивилни, за съветски военнопленници и местата, където ги държат.

Герман е оголен вследствие на оперативна композиция още напролет на 2022 година, при която Службата за сигурност на Украйна направила реплика на закононарушения. Така украинското контраразузнаване осигурило на обвинения достъп до подправени описи на починали военнослужещи от ВСУ.

Няколко дни по-късно тези описи са открити у човек на съветското разузнаване, който се е намирал под наблюдението на СБУ. При осъществените обиски украинските служби разкрили мобилен телефон, компютърна техника и флашки, съдържащи доказателства за противозаконната активност на прокурора. През април 2022 Гермн е задържан.

В правосъдната зала са участвали родственици на починали при удар против казармите в Николаев – офанзива, чиито попадения са били поправени персонално точно от Генадий Герман. За всички закононарушения по обвиняването някогашният прокурор беше приет за отговорен, а съдът му дефинира наказване пожизнен затвор. Веднага след произнасянето на присъдата от страна на публиката към някогашния прокурор полетяха сурови яйца, разказват кореспонденти от правосъдната зала.

Адвокатът на Герман, Станислав Клименко разгласи, че клиентът му не се признава за отговорен. Самият Клименко окачестви наличието на близки на починали бойци като неточност или операция, защото в материалите по делото не е участвал въпросът с поправяне на съветския огън по казармите в Николаев.

В същото време ръководителят на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким поздрави съда за решението и разгласява миг от оповестяването на присъдата против предателя.

„ Благодаря на Дирекцията на Службата за сигурност на Украйна в Николаевска област и на всички, които участваха в задържането и осъждането на негодника. Всеки нарушител ще бъде открит и осъден “, акцентира Ким.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР