Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви по време на

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви по време на
Коментари Харесай

Тръмп твърди, че е издържал когнитивен тест

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи по време на протест в Ню Хемпшир, че не е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира за поста, и съобщи, че е " издържал " когнитивен тест преди няколко месеца .

" Чувствам, че мозъкът ми в този момент е по-силен, в сравнение с преди 25 години. допустимо ли е това? " сподели Тръмп на поддръжниците си и добави и съобщи, че предшественикът му Джо Байдън " не може да каже " това, защото с него " нещо се случва ", уточни Тръмп, представен от АП.

Бившият президент също по този начин " удари " по съперничката си Ники Хейли за това, че е споделила, че страната няма потребност от 80-годишен президент, като настоя, че познава доста хора над 80 години, чиито мозъци са остри .

Акцентът, който Тръмп слага върху резултатите си от тестванията, е източник на развлечение и безпокойствие измежду републиканците. Изпъква един случай от юни 2020 година, когато Тръмп предложи да провокира тогавашния претендент за президент Джо Байдън на когнитивен тест. Предложението беше посрещнато с отчаяние, което акцентира възходящите опасения по отношение на неговата психическа валидност .

Медицинските специалисти бързат да уточнят, че пробата MoCA не е тест за просветеност или IQ.

Целта му е да разпознава признаци на деменция или когнитивен крах, а не да мери интелигентността. Въпреки това Тръмп продължава да се хвали с резултата си, което води до спомагателни инспекции и песимизъм във връзка с когнитивните му качества.
 Борис Джонсън: Завръщането на Тръмп в Белия дом може да бъде огромна победа за света
Борис Джонсън: Завръщането на Тръмп в Белия дом може да бъде огромна победа за света

Бившият президент на Съединени американски щати щял да поддържа Украйна

Тази седмица Доналд Тръмп се похвали, че сякаш е изкарал чудесно необятно употребен когнитивен тест, който му е бил извършен, когато е бил президент, и допусна, че пробата е включвал различаване на рисунки на три животни , разяснява в. " Вашингтон пост ".

" Мисля, че имаше 35, 30 въпроса ", сподели някогашният президент в Портсмут, щата Ню Йорк, за теста, който съгласно него е включвал няколко въпроса за различаване на животни. " Винаги ви демонстрират първото, като жираф, тигър, или това, или това - кит.

" Кое е китът? Добре. И това продължава три-четири [въпроса], а по-късно става все по-трудно и по-трудно и по-трудно ".
 Тим Скот ще поддържа Доналд Тръмп
Тим Скот ще поддържа Доналд Тръмп

Нови разбърквания в Републиканската партия

Единственият проблем: основателят на въпросния тест, наименуван Montreal Cognitive Assessment или MoCA, съобщи, че той в никакъв случай не е включвал съответната композиция от животни , разказана от Тръмп, в нито една от версиите си през годините, заключава " Вапингтон пост ".

Тъй като той поддържа обществено наличие и продължава да упражнява политическо въздействие, въпросите за неговата психическа валидност не престават да се задават, като го държат в центъра на вниманието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР