Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от Върховния съд

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска от Върховния съд
Коментари Харесай

Тръмп поиска от Върховния съд да отмени решението да бъде дисквалифициран на изборите в Колорадо

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от Върховния съд да анулира решението на най-висшата правосъдна инстанция на щата Колорадо.

Преди две седмици съдът го дисквалифицира от изборите за президент в щата поради дейностите му по време на нападението против Капитолия.

Какво значи това?

Щатът Мейн също постанови, че любимецът на Републиканската партия за президентските избори е " несправоспособен да бъде президент " поради нападението на Капитолия през 2021 година, осъществено поддръжници на Тръмп. Бившият президент към този момент апелира решението на Мейн, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера юристите на Тръмп желаеха от Върховния съд на Съединени американски щати да прегледа делото в Колорадо и да анулира решението на Върховния съд на този западен щат.

Доналд Тръмп е любимецът за спечелването на президентската номинация на републиканците

Според тях, в случай че решението бъде доказано, " за първи път в историята на Съединени американски щати правосъдната система ще попречи на гласоподавателите да дадат гласа си за водещия претендент за президент на огромна партия ".

" Въпросът за допустимостта на претендентите за президент на Съединените щати е вярно непокътнат за разглеждане и решение от Конгреса, а не от щатските съдилища ", допълват те.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР