Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп коментира конфликта между Русия

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп коментира конфликта между Русия
Коментари Харесай

Тръмп за Вагнер и Русия: Голяма бъркотия, но може да бъде и много по-лошо

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява спора сред Русия и наемническата група Вагнер в обява в основаната от него обществена мрежа „ Truth Social “, съобщи БГНЕС.

Той назова въоръжения протест в Русия „ огромна неразбория “ , откакто водачът на Вагнер Евгений Пригожин отклони паравоенните си сили от Москва.

Trump issues cryptic warning on Wagner Russia coup
#62423
— The Sun (@LuffyRd5)
„ Голяма неразбория в Русия, само че внимавайте какво си пожелавате. Следващият може да бъде доста по-лошо! “, написа Тръмп.

В обособен пост Тръмп упрекна американския президент Джо Байдън и неговия наследник Хънтър Байдън, че са взели огромни суми пари както от Русия, по този начин и от Китай .

Коментарът на Тръмп се базира на хипотетичните бизнес връзки на Хънтър Байдън с украински и китайски компании, които сега се проверяват заради обвинявания, че президентът Байдън е взел участие в скица за подкупи по време на мандата си като вицепрезидент на Съединените щати.

Russian President Vladimir Putin accused Yevgeny Prigozhin's Wagner Group, a private mercenary force, of mounting a coup, and vowed to take " decisive actions " to crush the rebellion.
— VANITY FAIR (@VanityFair)
Освен това Тръмп сподели, че Байдън ще направи всичко, което Китай желае от него във връзка с обстановката в Русия, и съобщи, че Русия и Китай са били естествени врагове, „ до момента в който Байдън не пристигна “ .

Коментарите на Тръмп идват дни откакто актуалният американски президент назова китайския президент Си Дзинпин деспот. Забележката провокира формален митинг от Китай, само че Байдън отхвърли опасенията, че връзките сред Вашингтон и Пекин се утежняват и съобщи, че чака да се срещне със Си в близко бъдеще.

Как Доналд Тръмп ще се оправи с войната Украйна-Русия?

Donald Trump gives the Bidens an easy lawsuit to win.
— Joe Martin (@joedmartin)
Тръмп, който се кандидатира за преизбиране на изборите в Съединени американски щати през 2024 година, редува похвали на Путин за нашествието му в Украйна, наричайки го „ талантлив “ и „ рационален “ и заявявайки, че нашествието на Русия не би се случила, в случай че той беше президент .

„ Президентът Путин, той в никакъв случай нямаше да влезе в Украйна, в случай че бях президент. Никога. ", сподели преди време Тръмп.

Републиканецът твърди, че в случай че бъде избран отново и в случай че войната сред Русия и Украйна към момента продължава, той ще може да приключи спора за 24 часа .

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР