Бившият президент Доналд Тръмп и някои от най-близките му сътрудници,

...
Бившият президент Доналд Тръмп и някои от най-близките му сътрудници,
Коментари Харесай

ВREAKING: Тръмп с нови обвинения в Джорджия - за рекет по време на изборите от 2020 г.  

Бившият президент Доналд Тръмп и някои от най-близките му сътрудници, в това число неговият юрист Руди Джулиани и неговият някогашен шеф на кабинета в Белия дом Марк Медоус и почитан някогашен чиновник на Министерството на правораздаването Джефри Кларк, бяха упрекнати в понеделник по обвинявания в закононарушения по отношение на опити за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година в щата Джорджия.

Обширният обвинителен акт от 41 точки също по този начин показва юристите Синди Пауъл, Джон Ийстман, Кенет Чезебро, Джена Елис и Рей Смит и няколко други като обвинени.

Тръмп е упрекнат в рекет и голям брой обвинявания в скрит план, демонстрират правосъдни документи. Всички 19 душиса упрекнати в рекет по закона RICO. В обвинителният акт се загатват най-малко 30 необвинени ко-конспиратори.

Обвинението за рекет носи присъда от пет до 20 години, до момента в който присъда за скрит план може да докара до минимална присъда от една година затвор с променлива оптималната присъда.

Гранд жури в Джорджия, което изслушва доказателства в следствието на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис за това дали някогашният президент Доналд Тръмп и неговите сътрудници са се намесили в президентските избори през 2020 година, върна обвинителния акт по-рано в понеделник вечерта. Гранд журито в Съединени американски щати е формирано от обикновенни жители, които изслушват събраните доказателства и свидетелски показания на обвиняването преди да решат дали да обвинят някого.

Разследването стартира след телефонен диалог от 2 януари 2021 година, в който Тръмп притиска високопоставения чиновник от изборните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър (също републиканец), да „ откри " задоволително гласове, с цел да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отхвърля да го направи. През 2020 година Джо Байдън победи Тръмп в Джорджия с по-малко от 12 000 гласа.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който ядосани поддръжници на Тръмп се пробват да осуетят одобряването от Конгреса на успеха на Джо Байдън,

Това е четвъртият път, в който някогашният президент е упрекнат през последните четири месеца и половина и вторият път, когато е упрекнат в опит за интервенция в изборите през последните две седмици.

Обвиненията идват след двугодишно следствие на окръжният прокурор Фани Уилис за това дали Тръмп и неговите съдружници са „ координирали опити да трансформират нелегално резултата от изборите през 2020 година “ в щата Джорджия.

Тръмп отхвърли каквото и да е нарушаване и упрекна Уилис в " интервенция в изборите ", тъй като продължи следствието, до момента в който той се кандидатира още веднъж за президент.

Обвинението: Тръмп и други „ основали скрит план за противозаконна смяна на резултата “ от изборите през 2020 година
Във встъпление към обвинителния акт прокурорите настояват, че е имало скрит план за смяна на резултата от изборите през 2020 година „ в изгода “ на Доналд Тръмп.

„ Обвиняемият Доналд Джон Тръмп загуби президентските избори в Съединените щати, извършени на 3 ноември 2020 година Един от щатите, които той загуби, беше Джорджия. Тръмп и другите обвинени, упрекнати в този обвинителен акт, отхвърлиха да одобряват, че Тръмп е изгубил, и те умишлено и предумишлено се причислиха към скрит план за противозаконна смяна на резултата от изборите в интерес на Тръмп. Този скрит план съдържа общ проект и цел за осъществяване на два или повече акта на рекет в окръг Фултън, Джорджия, другаде в щата Джорджия и в други щати “, се споделя в обвинителния акт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР