Бившият президент Доналд Тръмп е отговорен за проява на неуважение

...
Бившият президент Доналд Тръмп е отговорен за проява на неуважение
Коментари Харесай

$10 000 глоба за Тръмп за всеки ден, докато уважи призовката на прокуратурата

Бившият президент Доналд Тръмп е виновен за демонстрация на пренебрежение към институция, тъй като е пренебрегнал призовката от службата на основния прокурор на Ню Йорк, реши съдията Артър Енгорън.

Определението гласи, че няма доказателства Тръмп да е провел “необходимото, задълбочено ” търсене за нещата, които може да имат връзка с условието на призовката. Съдията добави, че това, което юристите на Тръмп са пратили като материали в отговор на призовката, е “печално незадоволително ”.

Съдията Енгорън назначи на Тръмп санкция от 10 000 $ дневно, до момента в който той не се подчини напълно на настояванията на призовката или не даде задоволителни доказателства, че няма какво повече да съобщи на прокурорите.

Призовката е част от следствието на основната прокуратура на Ню Йорк на бизнес практиките на Тръмп. Според юристите на някогашния президент той нямал какво да крие и те се питаха да предотвратят подобен излаз по проблема с призовката, предава .

“Доналд Тръмп не счита, че е над закона ” – сподели адвокатката му Алина Хаба.

От прокуратурата на Ню Йорк упорстваха, че отговорът, който Тръмп е дал на условията на призовката, е “абсолютно непълен ” след излязлата правосъдна заповед Тръмп да се съобрази с призовката до 31 март.

Изосканите от службата на основния прокурор на Ню Йорк документи са част от нейното следствие на това по какъв начин Trump Organization е оценявала своите парцели при кандидатстване за заеми или данъчни облекчения.

Хаба назова протичащото се “политически кръстоносен поход ” против Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР