Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър разкри, че времето да

...
Бившият премиер на Великобритания Тони Блеър разкри, че времето да
Коментари Харесай

Изтича времето да спрем безумието Брекзит, гневен Тони Блеър

Бившият министър председател на Англия Тони Блеър разкри, че времето да се приключи излизането на страната от Европейски Съюз изтича.

Според Блеър Брекзит е безумство и нелепост , които като торпедо унищожават останалото въздействие на страната в интернационален проект и за които идващите генерации британци надълбоко ще съжаляват.

Повече от година и половина след вота за Брекзит, настроенията по въпроса в Обединеното кралство не престават да са надълбоко разграничени. Въпреки това министър председателят Тереза Мей твърди, че разводът сред Англия и Европейски Съюз ще стане факт на 29 март 2019 година.

И последователите и съперниците на Брекзит са на мнение, че напускането на Европейски Съюз е най-значимото геополитическо събитие за страната след Втората международна война, въпреки и двете страни да са на противоположни отзиви за това какво ще бъде положението на стопанската система на Англия след развода.

 Европейски Съюз даде старт на втория кръг договаряния за Брекзит Обновена
Европейски Съюз даде старт на втория кръг договаряния за Брекзит

Англия остава в Европейски Съюз до 2021 година

Според Тони Блеър , който беше министър-председател в интервала 1997 - 2007 година, след Брекзит Англия ще бъде по-бедна и по-слаба . Той сигнализира, че Тереза Мей не е решила и нито един от проблемите със статуса на Северна Ирландия след Брекзит.

" Ние вършим неточност, която актуалният свят не може да разбере и която бъдещите генерации няма да ни простят ", отсече Блеър. По думите му " 2018 година ще бъде последният късмет за британците да преценяват дали новите препоръчани връзки с Европа ще бъдат по-добри от съществуващите в този момент ", до момента в който страната е в Европейски Съюз.

 Ейре издаде рекорден брой паспорти поради Брекзит
Ейре издаде рекорден брой паспорти поради Брекзит

Голяма част са на английски жители от ирландски генезис
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР