Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев обяви, че

...
Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев обяви, че
Коментари Харесай

Станишев: Някои от кандидатите на БСП ще стоят по-добре в листата на Възраждане. Упадъкът може да стане необратим

Бившият министър председател и водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разгласи, че идните избори са съдбоновни. Той си потегля от Европарламента, само че се завръща в родната политика, към момента без да дава съответна информация по какъв начин. Според него европейските избори могат да бъдат захлупени от грозната национална акция. Той счита, че както в Европа, по този начин и в България би трябвало да се мине към типичен обединения.

Станишев проучва, че евроскептицизмът нараства на всички места в Европа и даде своята прогноза за евровота - ЕНП и ПЕС ще запазят своите водещи позиции, само че либералите са застрашени да изпаднат от третото място.

 

Тези европейски избори са извънредно значими, бих споделил даже съдбовни, разяснява евродепутатът Сергей Станишев - член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.Тези европейски избори могат напълно да бъдат захлупени от грозната национална акция, на която към този момент сме очевидци и евентуално няма да доведат до диалога какъв Европейски Съюз желаеме и нашето място в него, счита той.

Според Станишев е належащо Европейският съюз да се промени и акцентът в тази смяна би трябвало да се постави върху икономическото развиване. Той означи, че имаме безусловно нова геополитическа обстановка и пълномащабна война на европейския континент, а делът на брутния вътрешен артикул на Европа редовно понижава и към този момент е 16% от международния.

 

  " Под офанзива са и главните полезности на Европейски Съюз - демокрацията, правата на индивида. Разбирането на тези трендове и заплахата от тях докара до нуждата двама някогашни министър председатели - Марио Драги и Енрико Лета - да показват своя разбор за това по какъв начин оттук насетне да се развива Европейски Съюз, с цел да оцелее. В отчета на Драги непосредствено се приказва за радикална смяна. ", разяснява още той.

 

Не съм имал никакви подозрения, че от това управление на Българска социалистическа партия няма да бъда препоръчан в евролистата, разяснява още Сергей Станишев. Той уточни, че първи в Българска социалистическа партия, още през 2018 година, се е противопоставил на „ изкорубването на лявото “, прогресивното и европейското наличие и подмяната на Българска социалистическа партия с „ консервативно ляво “. Бях наясно, че това ще има политическа и персонална цена, бях и съм подготвен да я платя, тъй като това са моите персонални убеждения, съобщи Станишев.

 

" Защото първи в Българска социалистическа партия, още през 2018 година се противопоставих на изкорубването на лявото, прогресивното и европейското наличие и подмяната на Българска социалистическа партия с " консервативно ляво ". Днес са доста критиците на управлението на партията, единствено че мнозина от тях носят своята отговорност за това преобразяване. Като избран отново президент на ПЕС през 2019 година, имах най-вече номинации, само че този факт не попречи на Нинова да ме извади от листата. ", разяснява той и добави: " Пожелавам триумф на претендентите на Българска социалистическа партия. Въпреки че някои от тях биха стояли по-добре в листата на " Възраждане ". Ако измежду тези избори Българска социалистическа партия не откри инстинкта за промени в управлението прогнозата ми е, че упадъкът ще стане необратим ".

През последните години отговорностите ми бяха най-вече в Европа, по тази причина имах по-малко интензивност в България, само че се завръщам, сподели евродепутатът. Станишев разяснява, че дали ще продължи в политиката е функционалност на това дали ще усети, че има социална нужда за друга политика от това, което виждаме през днешния ден, и хора, които са подготвени да тръгнат в тази посока. Той посочи, че това не е непременно, само че не го изключва.

 

Бившият президент на ПЕС регистрира работата си като евродепутат до момента: " Тръгвам от Европарламента със самочувствие за добре свършената работа. Благодарен съм, че българите го правят оценка - неотдавна видях изследвания, които ме подреждат измежду евродепутатите с най-високи престиж и доверие ".

 

По отношение на бъдещите си проекти, Станишев разяснява: " Ако видя, че има настройка за постигането на задачите пред страната и продължа да срещам съидейници, ще вземам участие в политиката. ", остави той отворена вратата за продължение на пътя на родния политически терен. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР