Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан в Главна дирекция

...
Бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан в Главна дирекция
Коментари Харесай

Само в „Марица”: Разпитът на Борисов по сигнал от Пловдив

Бившият министър председател Бойко Борисов ще бъде разпитан в Главна дирекция „ Национална полиция” по сигнал от Пловдив, твърди източник на „ Марица”. Той се отнася за следствията от абсурда, който се развихри преди 9 години сред Борисов и Радослав Каратанчев, татко на тенисистката Сесил Каратанчева. Тогавашният министър председател бе упрекнат, че е писал неприлични есемеси на Сесил през 2005-а, когато тя е била малолетна. Борисов отхвърли тези изказвания и ги назова „ нечовешки”. През 2010 Каратанчев бе уволнен от държавното сдружението „ Академика”, което по това време управляваше разнообразни спортни парцели. После той отвори фронт против тогавашния министър на спорта Свилен Нейков и управлението на тенис федерацията, което упрекна в злоупотреби.

Междувременно Сесил Каратанчева настоя, че не е била единствената малолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от премиера. Думите й обаче бяха опровергани от пловдивчанина Емил Найденов, чиято щерка Александрина била в листата, за който загатва Сесил. По-късно Найденов съобщи, че е бил подложен на напън, с цел да застане против Каратанчева в медиите, а истината била друга.

Неговият сигнал е един от мотивите Борисов да бъде извикан на разпит от проверяващи от групата „ Противодействие на закононарушенията срещу личността”. Жалбата на Найденов дълго време събирала прахуляк в разнообразни полицейски чекмеджета. Ход и бил даден едвам по време на служебното държавно управление. Самият Найденов към този момент е разпитан като очевидец на 7 юни.

По информация на „ Марица” на разпит по случая са привикани още шефът на федерацията по тенис Стефан Цветков, някогашният народен представител от ГЕРБ Стефан Дедев и други хора, оказвали напън върху Найденов да мълчи по случая с есемесите.

През годините Сесил Каратанчева и Александрина Найденова бяха забъркани в разнообразни кавги. Каратанчева бе хваната с допинг през 2005-а, а Найденова бе изключена от женската тенис организация с обвинявания, че е взела участие в уговорени мачове.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР