Бившият председател на Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от

...
Бившият председател на Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от
Коментари Харесай

Пеевски е извинил всички отсъствия на Карадайъ от заседанията на парламента

Бившият ръководител на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, е натрупал 24 извинени отсъствия от пленарни съвещания за месеците ноември и декември 2023 година, сочи информация на " Дневник ", направена от деловодството на Народното събрание по Закона за достъп до публичната информация.

Всичките му отсъствия " по уважителни аргументи " са извинени от ръководителя на парламентарната група на Движението -, както е написано в Правилника за работа на Народното събрание.

Според наредбата депутат, на който се постанова да отсъства по уважителни аргументи от съвещание на Народното събрание или от съвещание на комисия, след координиране с ръководителя на парламентарната група, авансово уведомява ръководителя на Народното събрание, надлежно ръководителя на съответната комисия. Режимът е осведомителен, а не позволителен, показват от деловдоството на Народното събрание.

В уеб страницата на Народното събрание се пази регистър само с неизвинените отсъствия на депутатите. Според информацията в него Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, няма такива.

Депутатът от спря да идва на работа незабавно след като подаде оставка от председателското място в партията. Това стана на 7 ноември 2023 година - единствено два дни след втория тур на локалните избори. Още на идващия ден той бе отстранен от поста ръководител на парламентарната група, като остави единствен да управлява депутатите на придвижването. Не закъсня и освобождаването му от парламентарната комисия, в които участваше, с което дефинитивно напусна всички по-отговорни постове, които заемаше и остана редови народен представител.

Едва два две седмици по-късно Карадайъ обясни и причините да подаде оставка директно преди Националната конференция на партията. По думите му го е направил, с цел да е ясно, че не той е претендент за ръководител на за идващия мандат, както и с цел да " има задоволително време за сериозен спор за бъдещето на партията и задоволително време за подготовка на възможните претенденти за ръководител на партията ".

Междувременно актуалният ръководител на парламентарната група на съобщи намерението си да се кандидатира за овакантения пост, само че с неочакван ход при започване на 2024 година почетният ръководител на Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от предложи придвижването да бъде управлявано от съпредседатели - и дългогодишния народен представител Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР