Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол обвини руския

...
Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол обвини руския
Коментари Харесай

Бивш посланик на САЩ: Лавров ме молеше за виза за съпругата на олигарх

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол упрекна съветския външен министър Сергей Лавров в двуличие, съобщи БГНЕС.


Макфол беше дипломат от 2012 до 2014 година в Москва по времето на администрацията на президента Барак Обама. Дипломатът показа, че на една от последните си срещи с Лавров той го о помолил за услуга.

„ Той ме молеше да дам американска виза на брачната половинка на съветски олигарх, с цел да може тя да роди детето им в Съединени американски щати и да получи американско поданство “, написа Макфол в обществената мрежа и добави: „ Спомнете си за това двуличие идващия път, когато прочетете нещо, което той споделя “.

Интересен факт в биографията на съветския външен министър е, че неговата щерка Екатерина също е родена в Съединени американски щати, когато той е на дипломатическа работа в тази страна през 80-те години на предишния век.

БГНЕС напомня, че преди да бъде назначен от администрацията на Обама за американски дипломат в Москва, Макфол беше почитан експерт по Русия. Той е приключил Станфордския университет, където по време на Студената война се намираше един от главните научни центрове за проучване на Съветския съюз оттатък океана. През 1983 година той е бил на специализация в Ленинградския, през днешния ден Санкт-петербургския държавен университет, който са приключили представителите на съветския политически хайлайф, в това число президентът Владимир Путин.

В момента Макфол е професор по политически науки, шеф на института " Фрийман Спогли " и старши теоретичен помощник на Хувър в Станфордския университет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР