Бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън отправи остри

...
Бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън отправи остри
Коментари Харесай

Болтън за споразумението с Хамас: Размяна на невинни срещу престъпници в съотношение 1:3

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джон Болтън насочи остри рецензии във връзка с съглашението за заложниците сред Израел и „ Хамас “, включващо и преустановяване на огъня.

По думите му, това е " доста неприятна договорка за Израел ", заяви The Hill.

" Споразумението, доколкото разбирам изискванията му, както бяха оповестени, е доста неприятна договорка за Израел. Това е следващата замяна на заложници – почтени жертви – против нарушители, намиращи се в израелски затвори, в съответствие 3:1 в интерес на терористите от „ Хамас ". “ – разяснява Болтън.

При това Израел се ангажира да приключи бойните дейности по време на размяната, като контрактуваният интервал е четири дни. Предвижда се примирието да се продължава с един ден за всеки 10 освободени заложници.

Болтън отбелязва, че Израел се е " предал ", приемайки съглашението под натиска на администрацията на Джо Байдън, която по думите му към този момент не поддържа Израел по този начин мощно, както преди.

По думите му, от прекратяването на огъня ще се възползва „ Хамас “.

" Разбирам филантропичните проблеми, само че има 220 заложници и 9 милиона други израелски жители, които са застрашени освен от „ Хамас “, само че и от „ Хизбула “, и главно от Иран ", акцентира Болтън.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР