Бившият полковник от разузнаването на Русия Сергей Скрипал е пострадал

...
Бившият полковник от разузнаването на Русия Сергей Скрипал е пострадал
Коментари Харесай

Бивш руски шпионин е в критично състояние след досег с неизвестно вещество

Бившият полковник от разузнаването на Русия Сергей Скрипал е потърпевш тежко при допир с незнайно вещество в търговски център в британския град Солсбъри, заяви Би Би Си.

„ Двама души – мъж на забележима възраст към 60 години и жена – на към 30 година са открити в безсъзнание на скамейка в комерсиалния център „ Молтингс “ в Солсбъри “, заяви представителят на полицията в графство Уилшир Крейг Холдън. Той изключи версията за терористичен атентат, само че акцентира, че за момента не е открито към момента дали става дума за закононарушение.

Пострадалите, които не са имали забележими пострадвания, са били откарани неотложно в болница. Те са в сериозно положение в реанимация.

В посолството на Русия във Англия са съобщили за кореспондента на ТАСС, че не разполагат с данни за Скрипал и нямат никаква спомагателна информация отвън изнесеното в медиите.

Бившият полковник от Главно разследващо ръководство в Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Сергей Скрипал бе задържан от ФСБ на Русия през декември 2004г. В хода на следствието се изяснило, че той е бил вербуван през 1995г. от разузнаването на Англия и е предавал информация, представляваща държавна загадка. Осъден е на 13 години непоколебим тъмничен затвор и е лишен от званията си.

На 9 юни 2010 година се прави замяна на лица, упрекнати в шпионаж, сред Русия и Съединени американски щати. Сред разменените лица от съветска страна е Сергей Скрипал. От 2010 година 66-годишният Скрипал живее във Англия, в град Солсбъри. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР