Бившият полицай Владимир Панайотов в съдаВладимир Панайотов изпреварил две коли,

...
Бившият полицай Владимир Панайотов в съдаВладимир Панайотов изпреварил две коли,
Коментари Харесай

Ченге удря на зебра две деца, тръгнали за сладолед, убива едното

Бившият служител на реда Владимир Панайотов в съда
Владимир Панайотов изпреварил две коли, спрели, с цел да дадат преимущество, и опустошава братчето и сестричката му

Осъден бе на 4 години и 8 месеца дейно, отбраната му може да апелира

Изненадващо присъстващите в правосъдната зала роднини на починалото 7-годишно момиченце - бащата и двама от братята, отхвърлиха да станат цивилен ищци

“Съжалявам, само че не мога да върна времето обратно. Искам да изкажа съболезнования на всички близки на детето.”

С тези думи 43-годишният към този момент някогашен полицейски чиновник Владимир Панайотов се обърна към съда в Пазарджик в правото си на последна дума, преди да чуе присъдата си.

Той блъсна и умъртви на пешеходна пътека 7-годишно момиченце. За причиняване на гибел по несъобразителност на детето 3-членен състав на Пазарджишкия областен съд дефинира присъда от 4 година и 8 месеца за обвинения Панайотов.

Делото мина при засилени ограничения за сигурност,
като към правосъдната зала бяха дислоцирани полицейски сили, което се оказа излишно.

Тежкият пътен случай стана на 19 юли 2021-а в центъра на село Братаница. Там Панайотов блъска със служебния си автомобил “Шкода Октавия” 7-годишно момиченце, което пресича на пешеходна пътека.

Към момента на злополуката Панайатов е чиновник в бранш БОП към регионалната полицейска дирекция в Пазарджик и се прибира към града след осъществяване на служебна задача.

Малко след 11 ч камери са снимали служебната “Шкода” да навлиза в Братаница. Според направените по-късно експертизи колата се е движела с малко над 73 км/ч в обитаемото място при позволени до 50 км.

Пред пешеходната пътека в центъра на селото има спрели няколко коли, защото в този миг две деца пресичат по нея. Това са 9-годишно момченце, следвано от 7-годишната си сестричка. Децата са тръгнали да си купят сладолед.

В този миг служителят на реда изпреварва спрелите пред пешеходната пътека коли, като се движи с колата в лявата изпреварваща лента.

Според признанието му пред съда той вижда момиченцето на пешеходната пътека в последния миг и

не съумява да спре движещия се с

превишена скорост автомобил
“Видях спрелите коли, само че помислех, че е поради магазин. По пешеходната пътека мина дете (братчето на блъснатото момиче - б.а.) и не чаках, че след него върви друго дете”, изясни пред правосъдния състав подсъдимият Панайотов.

От удара колата се е качила на тротоара.
От удара на автомобила детето изхвърчало напред и наляво, след което пада на платното. Според здравната експертиза момиченцето умира от тежка гръбначномозъчна и опорно-двигателна контузия.

Още в първите секунди след злополуката да оказват помощ на блъснатото дете се притичват две дами, станали неволни очевидци на случая. Към тях се причислява и Владимир Панайотов, само че напъните им са безрезултатни.

След като е блъснала детето, полицейската кола, която е била без обозначителни знаци, е помела пътен знак и се е качила на тротоара, преди лидерът да успее да спре.

Детето към момента давало признаци на живот при идването на колата за спешна помощ с медицински екип и малко по-късно умира на път за болничното заведение в Пазарджик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР