Бившият папа Бенедикт обвини сексуалната революция от 60-те години на

...
Бившият папа Бенедикт обвини сексуалната революция от 60-те години на
Коментари Харесай

Бившият папа обвини сексуалната революция за посегателствата в църквата

Бившият папа Бенедикт упрекна половата гражданска война от 60-те години на предишния век за половите похищения в католическата черква, заяви Ройтерс. 

В есе 91-годишният Бенедикт обяви, че половата гражданска война е разрешила на някои да повярват, че педофилията и порнографията са допустими. 

Според него половото обучение и голотата в рекламите са съдействали за разлюляване на моралните устои. 

Бенедикт беше глава на Римокатолическата черква в продължение на 23 години, а през 2013 година стана първият папа от 6 века насам, който самичък се отхвърля от поста. Той съвсем не се е появявал по-късно в публичното пространство.

" Може да се каже, че за 20-те години сред 1960 и 1980 предходните нормативни стандарти по отношение на сексуалността се сринаха изцяло и се издигна нова нормалност, която до момента вършат тежки опити да разрушат ", написа Бенедикт. 

Бенедикт е префект на Конгрегацията за доктрината на вярата по време на първата вълна от обвинявания в полови похищения в църквата през 2002 година в Бостън. 

Данни за похищения в католическата черква има в Ирландия, Чили, Австралия, Франция, Съединени американски щати, Полша, Германия и други Много от случаите обаче са от преди 60-те години на предишния век. 

Появиха се разкрития, че свещеници, правили сходни похищения, са премествани от храм в храм, вместо да бъдат изключени от църквата или да бъдат предадени на правораздаването, като тези случаи са стигали и до епископи, които са ги покривали.

Миналата година австралийския кардинал Джордж Пел, някогашен консултант на папа Бенедикт, стана най-високопоставеният чиновник на католическата черква, упрекнат в полови похищения над деца. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР