Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Целта ми е да се върна на върха

Бившият номер 1 в международната класация по тенис Карлос Алкарас желае да се върне на върха и да измести от там Новак Джокович. Испанецът се приготвя за завърщането си на корта след четиримесечно неявяване заради травма.

Алкарас се изкачи на лидерската позиция през септември предходната година, откакто завоюва първата си купа от Големия шлем на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че разкъсан коремен мускул по време на шампионата " Мастърс " в Париж през ноември извади 19-годишния тенисист от игра за няколко месеца. Той остана на върха в продължение на 20 седмици преди Новак Джокович да застане отпред след купата си на Откритото състезание на Австралия при започване на годината.

" Доста време прекарах като номер 1. Сега за мен е значимо да се върна на върха и ще се опитам да дам всичко от себе си в тези шампионати, с цел да го реализира ", сподели Алкарас, който стартира сезона в Буенос Айрес против сърбина Ласло Джере във втория кръг тази нощ.

Испанецът не разпорежда прекомерно огромни упования на себе си в първия шампионат от ноември.

" Чувствам се ужасно. Свиквам с тези условия, да играя с най-хубавите тенисисти. Трудно е да съм на първия си шампионат след дълго време, след четири месеца. Така че ще бъде в действителност, в действителност мъчно да печеля шампионата или да съм покрай успеха. Надявам се да усещам, че съм наред с травмата и ще се пробвам да играя добре ", съобщи Алкарас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР