Бившият номер 1 в света Анди Мъри вярва, че средствата

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри вярва, че средствата
Коментари Харесай

Анди Мъри иска наградните фондове в Големия шлем да бъдат разпределени по-добре между играчите с по-ниско класиране

Бившият номер 1 в света Анди Мъри има вяра, че средствата от наградните фондове на шампионатите от Големия шлем могат да бъдат разпределени по-добре, с цел да оказват помощ на играчите с по-ниско класиране в международната класация, които се оказаха в сложна обстановка след прекъсването на сезона поради ковид.

Сезонът беше спрян през март заради пандемията COVID-19 и няма да бъде възобновен най-малко доникъде на юли.

" Играчите, които са сред 250 и 300 в международната класация. За тях е много мъчно време. През последните няколко години имаше някои усъвършенствания, само че евентуално не са задоволителни ", сподели Мъри, който е спечелил над 60 милиона $ от наградни фондове, в изявление за CNN.

" Понякога виждате това, което получава спечелилият в шампионат от Големия шлем. И това е сума от към 4 милиона $. Може тези пари да се употребяват по-добре и да се харчат в по-ранните кръгове или в квалификациите, или може би да се употребяват за възстановяване на изискванията в някои от по-малките шампионати ", добави той.

ATP и WTA, дружно с Международната федерация по тенис и уредниците на четирите шампионата от Големия шлем, обявиха през тази седмица, че основават фонд за подкрепяне на играчите, наранени от прекъсването на спорта поради световната пандемия.

Мъри, който се възвърне от интервенция на тазобедрената става, се приготвяше да се завърне на корта на шампионата в Маями през март след рехабилитация от следващата травма на тазобедрената става.

Носителят на три трофеи от шампионатите от Големия шлем се смъкна до 129-о в международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР