Бившият нападател на Манчестър Сити Серхио Агуеро се пошегува, че

...
Бившият нападател на Манчестър Сити Серхио Агуеро се пошегува, че
Коментари Харесай

Гуардиола отказал Агуеро от идеята да стане треньор

Бившият нападател на Манчестър Сити Серхио Агуеро се пошегува, че Джосеп Гуардиола го е отказал от концепцията да стане треньор след края на футболната си кариера. Той е стигнал до това решение, гледайки по какъв начин испанският експерт... оплешивява.

" Не е елементарно да си треньор... Вижте Пеп, той оплешивя от толкоз мислене ", съобщи Агуеро.

Аржентинецът се трансформира съвсем в легенда за Ман Сити със своите 124 гола в 182 мача. Отношенията му с Гуардиола обаче не постоянно бяха гладки, изключително при започване на престоя му на " Етихад ". Един от конфликтите сред двамата бе поради наднормено тегло на нападателя.

" Ако идеалното ти тегло е 79-80 кг и пристигнеш на подготовка 80 кг и 100 грама, ще бъдеш осъден и няма да играеш. Но това се случва! Изял си парче повече пилешко и към този момент имаш 50 грама от горната страна. В първия му сезон бяхме някъде сред 3-то и 4-то място и един ден той ми сподели, че няма да играя, тъй като съм с наднормено тегло. Какво можех да кажа? Той беше прав... случва се. Той го сподели обикновено, а и тогава към момента не бях спечелил доверието му ", показа Агуеро.

Той описа и различен проблем по отношение на метода му на тренировки.

" Имаше един миг в първата му година, когато Пеп дойде в Манчестър Сити. На една подготовка той пристигна при мен и ми сподели: " Не може да тренираш по този метод ". А аз му отговорих: " Но аз по този начин си упражнявам, имам си собствен метод. Ако ми кажеш да търча от едното знаменце до другото, ще го направя, само че по моя си метод. Имахме много проблеми по този въпрос. В началото не му харесваше и по тази причина играех по-малко, само че бе единствено въпрос на време той да се приспособява към моя жанр ", разкри още аржентинецът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР