Бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, която подаде оставка заради

...
Бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, която подаде оставка заради
Коментари Харесай

Цецка Цачева се отказа от депутатското си място в парламента


Бившият министър на правораздаването Цецка Цачева, която подаде оставка поради абсурда със закупените на занижени цени жилища, се отхвърли от депутатското си място в Народното събрание.

В неделя Централната изборна комисия (ЦИК) излезе с решение, с което разгласи досегашния народен представител от ГЕРБ Ралица Добрева, която заемаше мястото на Цачева, до момента в който тя беше министър на правораздаването, за депутат от Плевенски изборен регион. Решението на ЦИК се базира на постъпило на 5 април в деловодството на Народното събрание заявление от Цачева, с което тя декларира, че "не желае да бъде оповестена за депутат от листата на ГЕРБ от Плевенския изборен регион ". Това е станало в деня, в който в пленарната зала депутатите гласоподаваха оставката й и избраха на нейно място някогашния ръководител на правната комисия Данаил Кирилов.

Цачева подаде оставка преди две седмици, малко откакто уеб сайтът "Биволъ " и Антикорупционният фонд разкриха, че тя дружно със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата Вежди Рашидов са си купили жилища на занижени цени в столичния квартал "Изток " от компанията "Артекс инженеринг ". Жилището на Цачева е 198 кв.м дружно с гараж от 20 кв.м. За него Цачева и сестра ѝ Ирина са заплати 285 хиляди лева, което прави към 660 евро на кв.м общо за двата обекта, или най-малко два пъти под пазарните цени.

Казусът с Цачева беше забавен, тъй като тя беше на второ място в листата на ГЕРБ в Плевен, само че беше изместена с преференции от третия и четвъртия - Пламен Тачев и Владислав Николов. Цачева можеше да влезе в Народното събрание, откакто лидерът на листата Ивайло Московски стана министър на превоза, само че тя също влезе в държавното управление на Борисов като министър и затова депутатското място зае петата в листата Ралица Добрева. След като Московски подаде оставка като транспортен министър през есента на предходната година и се завърна за малко в Народното събрание, Добрева напусна и след напускането на Московски тя отново зае депутатското място.

В последното решение на ЦИК, с което Добрева стана още веднъж народен представител, категорично се споделяше, че тя заема мястото, до момента в който Цачева е министър. След оставката като министър обаче тя не можеше да се върне автоматизирано в Народното събрание, тъй като не беше положила клетва като депутат./ capital.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР