Бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров е

...
Бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров е
Коментари Харесай

Бившият министър Димитров разкри: Контролът върху парниковите газове е бил слаб

Бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров е подал сигнали още преди две години. Той напомни пред „ Българска национална телевизия “, че Лаура Кьовеши при визитата си в България е декларирала, че първото нещо, с което ще се заеме, е инспекция в енергийни и топлофикационни сдружения . Но се е оказало, че това не е по този начин, тъй като Европейската прокуратура си има личен график .

Проблемът съгласно него е различен и той е дали тези компании са свързани индиректно, или не . Защото по неговите думи публично Христо Ковачки е техен съветник . А в случай че въпросните компании в действителност се окаже, че не са заплащали своите квоти, то на тях би трябвало да им бъдат наложени наказания . Причината е, че те са нанесли вреди по този метод на Европейския съюз /ЕС/, а респективно и на България. Но въпреки това са им давали евтина електрическа енергия .

Емил Димитров изясни, че институцията, която дава комплексните разрешителни, е Изпълнителната организация „ Околна среда “ . Тя дава позволение за парниковите газове и по-късно приема отчетите от лабораториите, с цел да бъдат изплатени квотите.

В този случай тези отчети е трябвало да спрат и да бъде направена нова инспекция . Но това не се е случило, акцентира някогашният министър на околната среда и водите.

Според Димитров контролът на изпълнителната организация е бил прекомерно слаб . А в това време към този момент доста мъчно ще бъдат потвърдени вреди, които са нанесени преди пет години. За тях може да се съди единствено по прилика или в случай че има някакъв предпазен очевидец.

Димитров подсети, че до момента в който той е бил екоминистър е сменял пет пъти шефа на Изпълнителната организация „ Околна среда “, тъй като са били откривани редица нарушавания .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР