Бившият министър на финансите Владислав Горанов прогнозира, че има много

...
Бившият министър на финансите Владислав Горанов прогнозира, че има много
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Президентът Румен Радев счупи политическия модел в страната

Бившият министър на финансите Владислав Горанов предвижда, че има доста аргументи да се направи държавно управление. 

" И разведени родители се събират поради децата ". Това разяснява в предаването някогашният министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов.

" Има доста аргументи да се направи едно постоянно държавно управление, с цел да има парламент, който да взима решения. Имаме " План за възобновяване и резистентност ", който не може да започва дейно, има упования за присъединение към еврозоната, има война ", добави той.

" ГЕРБ не е в изолираност, тъй като е най-голямата партия. Понеже не могат да победят Борисов, се пробват да го накарат да изчезне. Борисов не е единствено ГЕРБ. Това е партия, която построи личен живот. Утре може да наредим да няма Българска социалистическа партия. Така не работи политическият живот ", сподели още Горанов.

Към " Дондуков " 2

Според него президентът Румен Радев е счупил политическия модел в страната.

" Той евентуално потрива ръце, че президентството е мощно, само че Народното събрание загуби своята функционалност. Новите 240 депутати не могат да дадат отговор по какъв начин да се решат проблемите, тъй като не си приказват. Не знам дали Плевнелиев и Паси могат да изиграят ролята на сватбен съветник ", добави още някогашният финансов министър.

Финансовото положение

" Асен Василев не е съставил и извършил нито един бюджет. Аз си пожелавах Асен Василев да извърши всичко, което споделяше, само че не му се получава да заплати цялата сметка. Ако беше правилно, че пенсионната система може да бъде раздута до безспир без това да стане за сметка на недостиг и дълг, то, допускам, че по времето на Жан Виденов щеше да стане ", уточни Горанов.

Според него са планувани огромни разноски в бюджета.

" Ако някой хвали какъв брой устойчиво е нашето " героично левче ", то е поради триумфа на валутния ръб ", изясни някогашният министър на финансите и предвижда, че в идващите години държавният дълг ще пораства.

" Ние извън изглеждаме толкоз нестабилни и несъответстващи, че пазарът не ни желае. Дори вътрешният пазар не желае. Въпросът не е на цена. Това не би трябвало да плаши хората, само че се вижда, че нашите банки не желае да финансира държавно управление. Българските банки не му имат вяра ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР