Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че задачата

...
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че задачата
Коментари Харесай

Мойс: Който и да бе наследил Фъргюсън, нямаше да се справи по-добре мен

Бившият управител на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс съобщи, че задачата на поеме клуба след сър Алекс Фъргюсън е била непостижима и всеки различен на негово място би се провалил.

54-годишният Мойс застана отпред на "червените дяволи " през лятото на 2013 година, само че още през април идната година бе уволнен, въпреки и да доближи до четвъртфинал в Шампионската лига.

Наскоро актуалният управител на Юнайтед Жозе Моуриньо се оплака, че клубът не е съумял да се развие след напускането на Фъргюсън, като рецензията на португалеца бе ориентирана към Мойс и към наследника му - Луис ван Гаал.

"Жозе има правото на лично мнение, само че този временен интервал след напускането на сър Алекс постоянно щеше да го има. Имаше цялостна смяна в целия клуб след напускането му, защото и Дейвид Гил напусна поста си на изпълнителен шеф. Нямаше по какъв начин да не отнеме време сработването на новия екип. Вярно е, че поех тима като първенец, само че тимове като Челси и Манчестър Сити бяха похарчили съществени средства през лятото, с цел да ни смъкват от върха. За мен беше мъчно да дойде на "Олд Трафорд " и да трансформира изцяло тим, който преди малко бе спечелил купата ", съобщи Мойс.

"Може би обстановката щеше да бъде друга, в случай че бях съумял да взема трансферните си цели. Искахме да притеглим Гарет Бейл и Сеск Фабрегас, само че по една или друга причина това не стана. Тяхното идване щеше да бъде съвършеното начало за смяната на състава ", добави шотландецът.

"Напълно наясно съм, че бях уволнен, тъй като не завоювах задоволително доста мачове, което е неприемливо в Манчестър Юнайтед. Но който и да бе на мое място, нямаше да се оправи по-добре за дребното време, което аз имах след пенсионирането на сър Алекс ", сподели още Мойс, под чието управление Юнайтед приключи на седмо място в шампионата, игра четвъртфинал в Шампионската лига и отпадна на полуфиналите за купата на Лигата.

"Не скърбя, че станах управител на Манчестър Юнайтед. Когато ти предложат работа като тази, е невероятно да я откажеш. Юнайтед постоянно щеше да мине през сложен интервал след напускането на сър Алекс. Просто погледнето какъв брой пари бяха изхарчени през последните 3 години, с цел да може тимът още веднъж да се бори за купата и вижте какъв брой мъчно бе на всички ни през този интервал ", приключи Мойс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР