Бившият лидер на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Рик

...
Бившият лидер на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Рик
Коментари Харесай

Бившият шеф на кампанията на Тръмп е първият обвиняем по "руското разследване"

Бившият водач на предизборната акция на Доналд Тръмп - Рик Манафорт, и някогашният му бизнес съучастник Рик Гейтс са били призовани да се явят пред федералните управляващи рано тази заран. Те са първите обвинени по следствието за намесата на Русия в президентските избори в Съединени американски щати, оповестява в. " Ню Йорк таймс ". Според източни на Си Ен Ен Манафорт е подготвен да се съобщи на управляващите.

Конкретните обвинявания още не са известни, само че самият ход съставлява огромна стъпка напред за следствието, което в този момент е в ръцете на специфичния прокурор Робърт Мюлър.

Гейт е протеже и бизнес сътрудник на Манафорт и е обвързван с негови компании, основани в Кипър, за да получават заплащания от политици и предприемачи в Източна Европа, демонстрират документи, видени от " Ню Йорк таймс ". Самият Манафорт е разследван за данъчни измами, пране на пари и нарушавания на законите за лобизма.

Той напусна акцията на Тръмп през август предходната година, след съществени медийни офанзиви, подети от " Ню Йорк таймс ". В центъра на журналистическите рецензии са данните, че досегашният шеф на акцията на Тръмп е оказал помощ на сваления украински президент Виктор Янукович за спечелването на изборите през 2010 година

Тогава " Ню Йорк таймс " написа, че името на Манафорт се е появило в границите на следствие на националната антикоропуционна организация на Украйна против кръга на Янукович за кражба на активи на стойност 100 млрд.долара. Следователите оповестиха, че са разкрили " черен лист ", от който проличава, че 12.7 милиона $ са били отпуснати от Партията на районите на Янукович за Манафорт в интервала 2007 година -2012 година Впоследствие това следствие бе обединеното с това за намесата на Москва в миналогодишния избор.

През август ФБР обискира дома му, като съгласно вътрешни източници на организация " Ройтерс " този ход демонстрира, че следствието се задълбочава и концентрира върху финансовите действия на околните до Тръмп хора. Те настояват, че Манафорт е считан за човек, който може да свидетелства против свои някогашни сътрудници, споделят двама души, осведомени с работата на специфичния прокурор.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (578)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР