Бившият лидер на Каталония Карлес Пучдемон заяви, че при определени

...
Бившият лидер на Каталония Карлес Пучдемон заяви, че при определени
Коментари Харесай

Пучдемон допусна и вариант за решаване на кризата в Каталония без независимост от Испания

Бившият водач на Каталония Карлес Пучдемон съобщи, че при избрани условия може да не се изисква самостоятелност от централните управляващи в Мадрид. Той съобщи това в изявление, оповестено в понеделник вечерта в немския вестник Die Welt. " Аз бях подготвен и оставам подготвен по отношение на това да призная опцията за различен тип връзки с Испания ", сподели той, като отговори на въпроса дали има опция на настояванията за самостоятелност. Според него различното развиване на събитията е " безусловно допустимо ". " Винаги съм бил за единение, само че повода за всичко, което се случва е анулацията на статута на автономност от 2010 година, което беше утвърдено от парламентите на Испания и Каталония ", сподели той.

Пучдемон не отговори на въпроса дали ще взе участие в изборите в Каталония на 21 декември, които бяха назначени от испанските управляващи. " Ще стана претендент единствено в случай че има мощна коалиция в нашите редици и единствено за да се блокира използването на член 155 от Конституцията, както и да се понижат вредите, породени от испанската страна ", сподели някогашният водач на каталонските управляващи.

На 27 октомври Народното събрание на Каталония, въз основа на референдума, утвърди резолюция за оповестяването на самостоятелна република. Този документ беше разгласен за недействителен на 8 ноември от Конституционния съд на страната. Пучдемон в този момент е в Белгия, а Испания изисква депортирането му.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР