Бившият легионер от тополовградското село Орешник Иван Пачелиев излиза от

...
Бившият легионер от тополовградското село Орешник Иван Пачелиев излиза от
Коментари Харесай

Горският човек от Орешник брои 5 бона за свободата си

Бившият легионер от тополовградското село Орешник Иван Пачелиев излиза от ареста под гаранция от 5000 лв.. Това реши през днешния ден тополовградският областен съд. Мотив за настояването за смяна на мярката за неотклонение бе влошеното му здравословно положение – луксацията на ръката, получена при задържането му през февруари.

Пачелиев, който е служил 4 година във Френския задграничен легион, бе арестуван през февруари, когато се барикадира в дома си в Орешник и съгласно обвиняването е стрелял против служители на реда. Бившият легионер обаче отхвърля това, оповестява haskovo.net.



Повдигнати са му две обвинявания. Едното е, че на 19 февруари в село Орешник използвал заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски чиновник, за да принуди него, сътрудниците му и кмета на селото, да пропуснат нещо по работа – да снемат сведения от обвинения и да му сформират протокол за предизвестие. Тогава чиновници на ГДБОП го търсили по кореспонденция на Софийска прокуратура във връзка със закани. След барикадиране в жилището си, за ареста му бяха мобилизирани 80 служители на реда от разнообразни подразделения на Министерство на вътрешните работи.

Второто обвиняване за държане на взривни субстанции, оръжия и муниции - 3 ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и муниции за тях, без да има съответно позволение.

Преди да стартира правосъдното съвещание за смяна на мярката му през днешния ден в Тополовград се събраха десетки негови другари и познати, които скандираха, че е почтен и упорстваха да бъде освободен от ареста.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР