Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро Закон за

...
Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро Закон за
Коментари Харесай

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предизвести, че признатият неотдавна " Закон за фискалната отговорност " ще има тежки последствия за американската стопанска система и ще засегне най-много американските жители.

Пол твърди , че законът, с който се отсрочва заплащането на тавана на държавния дълг на Съединени американски щати за две години, ще докара до срив на американския $ и ще наложи инфлационен налог на елементарните жители.

Макар и да не е експлицитен дефолт, Пол счита, че този ход на процедура разрешава на държавното управление да разшири паричното предложение, което ще докара до обезценяване на $.

Следователно това ще се отрази неподходящо на спестяванията и заплатите на американците, като ги натовари с подла и регресивна форма на данъчно облагане.

Освен това Пол твърди, че макар подвеждащото си заглавие, съглашението ще разпростре отрицателните си резултати оттатък националните граници.

Той предвижда, че премахването на тавана на дълга за две години ще форсира загубата на статута на Съединени американски щати на международна аварийна валута, което ще се случи по-рано от предстоящото.

Пол изрази угриженост, че по този начин нареченият “ ” ще усили държавните разноски, задълженията и дефицитите, като в допълнение ще понижи цената на щатския $. Той прави паралели с други подвеждащо озаглавени закони, като Закона за наличните грижи и Патриотичния закон, наблягайки нуждата от същинска фискална отговорност.

Пол приключи, предлагайки опцията за бъдещо законодателство, ориентирано към понижаване на размера и въздействието на държавното управление, уместно наречено “ “.

Към момента на писане на публикацията дългът на държавното управление на Съединени американски щати възлиза на зашеметяващите $31.8 трилиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР