Бившият капитан на националния отбор Филип Виденов е новият изпълнителен

...
Бившият капитан на националния отбор Филип Виденов е новият изпълнителен
Коментари Харесай

Филип Виденов е новият изпълнителен директор на федерацията по баскетбол

Бившият капитан на националния тим Филип Виденов е новият изпълнителен шеф на Българската федерация по баскетбол.

Русенецът ще бъде показан персонално от президента на централата Георги Глушков на конференция в понеделник, 22 август, в Пресклуб „ България “ от 12:00 ч.

Филип Виденов е един от най-титулуваните баскетболисти на България от близкото минало. Роден през 1980 година кариерата му минава през Дунав (Русе), Western Kentucky University Hilltoppers NCAA, БК Сплит (Хърватия), Нанси (Франция), Текелспорт (Турция), Реал Мадрид, Каха Сан Фернандо (Испания), Солоника Риети (Италия), Гранада (Испания), Асеко Проком (Полша), Одрин (Турция)Лукойл Академик, Красние Криля (Русия), Левски, Азад (Иран), Шахрадари (Иран), Петрошими (Иран) и Берое.

Шампион и притежател на Суперкупата на България с Лукойл Академик, първенец на Иран, притежател на Суперкупата на Полша, притежател на Купата на Франция, нееднократен участник в Мача на звездите в страните, в които играе.

С националния тим на България играе на три финални шампионата на ЕвроБаскет – през 2005 година в Сърбия и Черна гора, през 2009 в Полша и 2011 – в Литва. През 2006 година е определен за Баскетболист номер 1 на България.

Виденов приключва висшето си обучение в Университета на Западен Кентъки със компетентност бакалавар по Социология и учи магистратура в специалността Masters Leadership and Management в Northumbria University в Нюкасъл.

През 2015 година бе определен за дипломат на „ Спешъл Олимпикс “ в България. През 2016 година бе одобрен за Спортен Директор на БК Дунав Русе 2016. Част от Десетте най-хубави играчи на България на миналото десетилетие.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР