Бившият италиански премиер Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик
Коментари Харесай

Ново дело ще има срещу Берлускони

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и бизнесмен, притежател на ФК... към профила би трябвало да бъде съден поради обвинявания, че е подкупил очевидци, с цел да излъжат по друго дело, гледано в предишното - това за празненствата му във вилата му в град Аркоре край Милано, известни като "бунга-бунга " празненства, предадоха международните организации.

Това постанови съд в Милано. Днес той упрекна Берлускони в подкупване на очевидци дружно с четири млади дами. Те са обвинени, че са приели подкупи от Берлускони, с цел да излъжат в съда. Делото ще стартира на 9 май.

По делото за празненствата "бунга-бунга " 81-годишният Берлускони бе оправдан през 2015 година по обвиняване за секс с малолетна продажница и корист със служебно състояние за прикриване на аферата.

Берлускони е още веднъж в центъра на политическата сцена, откакто десноцентристката коалиция получи 37 % на изборите за парламент на 4 март. Така тя стана най-голямата коалиция в Народното събрание, само че няма болшинство, с цел да ръководи сама. В нея партията на Берлускони Форца Италия също така получи по-малко проценти от крайнодясната, евроскептична и антиимгрантска партия Лига. Ето за какво в този момент Берлускони се бори да резервира политическото си въздействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР