Бившият италиански национал Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст, съобщиха

...
Бившият италиански национал Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст, съобщиха
Коментари Харесай

Извънредно! Отиде си италианска легенда

Бившият италиански национал Джанлука Виали умря на 58-годишна възраст, оповестиха международните организации.

Виали беше диагностициран с рак на панкреаса през 2017 година, само че откакто през април 2020 година сподели, че е изцяло оздравял, заболяването се завърна през 2021 година.

Той разгласи краткотрайно овакантяване на ролята си на шеф в националния тим на Италия през декември, с цел да се концентрира върху борбата с подлото заболяване.

Виали има 59 мача за италианския народен тим и завоюва Шампионската лига с Ювентус, преди да се причисли към Челси през 1996 година и да стане играещ-мениджър през 1998 година.

Той мина в Ювентус през 1992 година за тогавашния рекорден трансфер от 12 милиона паунда, откакто завоюва купата в Серия А и Купата на носителите на национални купи през осем сезона със Сампдория.

Виали беше първият италианец, упражнявал тим от Висшата лига, поемайки поста в Челси от уволнения Рууд Гулит и поведе " сините " до успех в Купата на лигата, Купата на носителите на купи и Суперкупата на УЕФА.

Той също по този начин изведе Челси до победа във финала за ФА Къп през 2000 година и Чарити Шийлд, само че беше уволнен при започване на идващия сезон след слаб старт.


















22:00 05/01






























--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР