Бившият халф на Ювентус Миралем Пянич се изказа много ласкаво

...
Бившият халф на Ювентус Миралем Пянич се изказа много ласкаво
Коментари Харесай

Фаджоли може да се превърне в новия Пирло, смята Пянич

Бившият халф на Ювентус Миралем Пянич се изрече доста ласкаво за младия полузащитник на отбора Николо Фаджоли, като също по този начин изрази поддръжката си към наставника Масимилиано Алегри, който му беше треньор при “бианконерите ”.

“Още когато Фаджоли тренираше с нас в първия състав на 17 години можеше да се види, че беше по-добър от останалите младежи. Винаги съм се възхищавал на Николо и не съм сюрпризиран от това, което прави през този сезон. Трябва да продължава по същия метод и да остане преклонен. Масимилиано Алегри е неговият щаб ще му оказват помощ да стане топ халф на интернационално равнище. Той е сегашното и бъдещето на националния отбор. Той може да се трансформира в новия Пирло, както споделя самият Пирло, само че по-добре да бъде запомнен просто като Фаджоли. Алегри? Познавам манталитета на клуба и Алегри прави изключителна работа. На терена Ювентус са втори след Наполи и имам вяра, че могат да завършат в топ 4 макар наказването от 15 точки. Ако бях шеф, постоянно щях да желая Алегри. Макс в никакъв случай не се оплаква даже и в сезон като този, в който се случиха толкоз доста неща. Той е топ треньор. Антонио Конте? Определено няма да му липсват предложения. Той е добър ментор и го виждам във всеки топ тим в Италия, само че не и в Ювентус в този миг ”, съобщи Пянич пред “Гадзета дело спорт ”.

Босненският национал, който сега играе за Шарджа в ОАЕ, също по този начин посъветва Адриен Рабио и Анхел Ди Мария да удължат изтичащите си контракти със “Старата госпожа ”. “Бих им споделил да останат, тъй като са много значими за отбора и са щастливи. Затова би трябвало да останат, само че това са персонални решения и знаят какво е най-добре за тях ”, разяснява той. Преминалият през Бешикташ 32-годишен футболист приветства решението на Николо Дзаниоло да премине в Галатасарай. “Мисля, че той направи верния избор. Той ще извлече изгода от интервала си в Турция и го споделям от персонален опит. Млад е и има голям капацитет. Надявам се той да откри успокоение и в случай че работи старателно, италианските клубове ще го преследват ”, добави Пянич. Той призна, че желае да види Наполи на край в Шампионската лига и че възнамерява да стане треньор, щом завърши с футболната си кариера. “Приятно е да видя Милан, Интер и Наполи на четвъртфиналите, само че се надявам Лучано Спалети да стигне финала. Обичам футбола и бих желал да стана треньор, с цел да мога да предавам знанията си и вижданията си за играта ”, добави ветеранът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР