Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това

...
Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това
Коментари Харесай

Чудесно! Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Париж 2024

Кристиан Василев завоюва олимпийска квота за Игрите в Париж това лято, откакто приключи втори във край А на скиф на квалификационната конкуренция, която се организира редом с Европейското състезание по гребане в Сегед (Унгария). 

Първите трима в крайното нареждане печелят квоти за Олимпиадата в Париж.

Василев финишира на 2.11 секунди закъснение от спечелилия на 2000-метровата отдалеченост - състезаващия се за Сърбия руснак Николай Пименов, който завоюва със 7:33.32 минути.

" Дойдох квалифициран и единствената ми мисъл беше да печеля. Знаех, че най-силният ми съперник ще бъде Николай Пименов, само че главната цел беше да съм в първите трима и да се класирам за Игрите в Париж.  Физически беше мъчно поради изискванията, насрещния вятър, само че всичко е душeвност ", разяснява Кристиан Василев пред уеб страницата на интернационалната федерация по гребане.

Кристиан Василев донесе втора квота за българското гребане за Олимпиадата след Десислава Ангелова, която по-късно през днешния ден гребе във финала на скиф (жени). 

Емил Нейков финишира трети във край Б на скиф на Европейското състезание, като в конкуренцията отстъпи на румънеца Михай Чирута и ирландеца Пол О'Донован.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР