Бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев твърди, че в

...
Бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев твърди, че в
Коментари Харесай

Кутев: Близо сме до война

Бившият представител на служебното държавно управление Антон Кутев твърди, че сега сме доста покрай война . В ефира на „ NOVA “ той посочи, че на Балканския полуостров има напрежение , което стига до въоръжени конфликти. Според него през годините страната ни е пропуснала доста благоприятни условия за вложения във въоръжаване поради това, че постоянно е възниквал въпросът защо да дадем парите – за оръжие, за обществени помощи или за обучение.

„ България би трябвало да се развива с повече вложения във въоръжение и да има повече самостоятелност на армията “, добави той.

В страната има куп проблеми , война и тежка инфлация , посочи още Кутев. По думите му служебният кабинет е приключил доста повече за европейската интеграция, в сравнение с доста други постоянни кабинети. Той даде за образец газова диверсификация, Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и напредването към еврозоната и Шенген.

Решение на държавното управление е президентът да не съставлява страната ни на срещата на върха в Литва, разяснява Кутев и добави:

„ Друг е въпросът до какво ще докара това. Много се надявам една поредна външна политика да бъде извършена оттук насетне. Очевидно знакът е, че те желаят да поемат уговорката към външната политика, което е редно да прави държавното управление. Друг е въпросът дали всичко това няма да докара до дисбалансиране на позицията на България, което аз считам за преждевременно. “

Според Кутев успеха на Украйна е жизненоважна за страната ни. И акцентира: „ Няма по какъв начин Украйна с стандартни военни сили да победи една страна като Русия с нуклеарни военни сили. Това са несравними величини. Тази война няма по какъв начин да се развърже на полето на багра, тя би трябвало да се развърже с дипломация. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР