Бившият главнокомандващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация

...
Бившият главнокомандващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация
Коментари Харесай

Внезапно почина бившият командващ руските сухопътни сили

Бившият главнокомандващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация военачалник от армията Алексей Маслов умря в неделя на 70-годишна възраст, съобщи ТАСС, базирайки се на известие в Телеграм на концерна " Уралвагонзавод ".

" Ръководството на АО " Концерн " Уралвагонзавод " с надълбоко страдание оповестява, че през днешния ден в 08:20 часа в Главната военна клинична болница им. Н. Н. Бурденко, на 70-годишна възраст ненадейно умря Алексей Федорович Маслов “, оповестиха от концерна.

УВЗ заяви, че Маслов е извървял прочут път в редовете на въоръжените сили от пълководец на взвод до главнокомандващ на Сухопътните войски, след което е бил основен боен представител на Руската федерация в НАТО. „ През последните години, работейки като специфичен представител на АО „ Концерн „ Уралвагонзавод “ за военно-техническо съдействие, Алексей Фьодорович до последния ден остана правилен на идеята и на Отечеството, неговият принос в развиването и активността на „ Уралвагонзавод “ е мъчно е да се надцени “, отбелязва концернът.

Маслов е приключил Харковското гвардейско висше танково командно учебно заведение, Военната академия на бронетанковите сили и Военната академия на Генералния щаб. Служил е на разнообразни длъжности от пълководец на взвод до главнокомандващ на Сухопътните войски на въоръжените сили на Руската федерация. По-късно е основен боен представител на Руската федерация в НАТО. Награден е с доста ордени и медали.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР