Бившият главен секретар на МВР и настоящ шеф на митниците

...
Бившият главен секретар на МВР и настоящ шеф на митниците
Коментари Харесай

Само във Фрог: Бившият главсек на МВР Георги Костов е злоупотребил с власт, категоричен е ВАС

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи и сегашен началник на митниците Георги Костов е злоупотребил с власт. Това написа в правосъдно определение от 31 октомври 2017 година арбитър Марина Михайлова от Върховния административен съд, с което Фрог разполага.
Нещо повече, съгласно документа, Костов е упражнил неприемлив напън за отстраняването на хора от управителни постове в Министерство на вътрешните работи. „ Той е целял непозволени последствия при потребление на служебното си състояние по отношение на подчинените си чиновници. Такова държание води до накърняване на престижа на МВР”, написа в определението, с което Фрог нюз разполага.

Припомняме ви, че Георги Костов бе махнат от поста основен секретар по време на служебния кабинет на Огнян Герджиков. Обиден, той реши да си търси правата в съда, като оспори пред Върховен административен съд решението за освобождението. Двама съдии от тричленния състав са на мнение, че жалбата е неприемлива, защото махането на основния секретар е станало по предложение на Министерски съвет, само че с финален декрет на президента. Според съдията-докладчик, изразила изключително мнение, жалбата на Костов е позволена, само че неоснователна.

От материалите по делото излиза наяве, че Георги Костов е упражнил напън върху петима полицейски началници да изоставен постовете си с претекста „ че не той по този начин е решил, а политическите сили”. Любопитното е, че това е станало преди локалните избори в края на 2015 година Един от притиснатите бил някогашният началник на ловешката полиция Георги Иванов. „ Комисар Иванов отказал да подаде заявление за освобождение от заеманата служба, при което основен комисар Георги Костов му споделил, че има и други способи. След няколко дни почнала инспекция на активността на Иванов, за да бъде заставен да освободи длъжността шеф на ОДМВР-Ловеч. Била му дадена незадоволителна оценка”, написа в определението. Идентични сюжети се разиграли и във връзка с тогавашния шеф на плевенската полиция Венцислав Катинов, на тази в Монтана-Иван Георгиев, в Перник-Славчо Станиславов и във Видин Константин Джунински.

Оказва се, че в хода на делото Георги Костов не сочи нито едно доказателство, което да оспори изказванията за оказан неприемлив напън върху полицейските началници.
Припомняме ви, че откакто като Костов си потегли от Министерство на вътрешните работи, Бойко Борисов го постави отпред на Агенция „ Митници”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР