Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се срещна с руския президент

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се срещна с руския президент
Коментари Харесай

"Политико": Бившият канцлер на Германия Шрьодер се срещна с Путин в Москва



Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва за договаряния за преустановяване на войната в Украйна, заяви политическият новинарски уебсайт " Политико " (Politico), базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Посещението идва след диалози в Истанбул с украински политик, който е член на делегацията на страната за договаряния с Русия, показаха източниците на " Политико ".

Запитан за информации по отношение на визитата на Шрьодер, немският канцлер Олаф Шолц сподели пред кореспонденти в коридорите на срещата на върха на европейските водачи във Версай, Франция, че не желае да разяснява въпроса. През последните седмици Шолц се опита да се дистанцира от своя сътрудник социалдемократ.

Германското държавно управление не е двало единодушие за каквато и да било среща, нито е взело участие в такава, показаха пред организация Ройтерс немски държавни източници.

Герхард Шрьодер, немски канцлер от 1998 до 2005 година, е в много тесни връзки с съветски компании. Той е в борда на съветския петролен колос " Роснефт " и е ръководител на комитета на акционерите на компанията, която дава отговор за построяването на газопровода " Северен поток 2 ".

Той беше призоваван от някои политици от немското държавно управление да се отдръпна от тези свои функции, откакто другите някогашни водачи оповестиха, че напущат позиции в бордовете на съветски компании поради нашествието на Русия в Украйна.

Междувременно в нов телефонен диалог президентът на Франция Еманюел Макрон и канцлерът на Германия Олаф Шолц са поискали от съветския президент Владимир Путин да спре бойните дейности и да реши разногласието си с украинското управление посредством дипломация.

Тримата водачи са се разбрали да продължат контактите между тях през идващите дни.

За " допустимо по-скоро " прекъсване на войната се изрече китайският външен министър Ван И след видеоконферентен диалог с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР