Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер е номиниран за член на

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер е номиниран за член на
Коментари Харесай

Бивш германски канцлер е номиниран за надзора на руския Газпром

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер е номиниран за член на надзорния съвет на съветския тръст " Газпром ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Социалдемократът Шрьодер, който бе отпред на Германия сред 1998 година и 2005 година, е другар на съветския президент Владимир Путин и връзките му с Русия постоянно са източник на несъгласия, в това число в личната му партия, която е отпред на ръководещата сега коалиция, напомня ДПА.

Назначението му в надзорния съвет на газовия колос се чака да бъде доказано на годишното общо заседание на компанията на 30 юни.
Шрьодер ще размени Тимур Кулибаев, шурей на някогашния казахстански президент Нурсултан Назарбаев. Кулибаев бе отхвърлен от позицията си на фона на миналите в принуждение вълнения, които избухнаха в Казахстан през януари.

Шрьодер към този момент заема редица висши длъжности в съветски компании.

77-годишният някогашен политик е ръководител на надзорния съвет на държавния петролен тръст " Роснефт ", ръководител е и на комитета на акционерите на плановата компания " Норд стрийм " (Nord Stream AG) и президент на борда на шефовете на " Норд стрийм-2 " (Nord Stream 2 AG.). Двата газопровода " Северен поток " свързват Русия и Германия по дъното на Балтийско море и са обект на редица рецензии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР