Бившият генерален секретар на НАТО и бивш министър-председател на Дания

...
Бившият генерален секретар на НАТО и бивш министър-председател на Дания
Коментари Харесай

Расмусен: Ако Украйна бъде победена, Путин няма да се спре само с нея, САЩ да не се съмняват при доставките на оръжие

Бившият общоприет секретар на НАТО и някогашен министър-председател на Дания Андерс Фог Расмусен прикани Съединени американски щати да не се съмняват в помощта с доставки на оръжия, която дават на Украйна - това ще й разреши да победи и да обезпечи дълготраен мир. Това е в интерес и на самите Съединени американски щати, счита Расмусен. Аргументите си той цитира в коментар за Foreign Policy.

Расмусен отбелязва, че офанзивата на Руската федерация против Украйна актуализира проблемите на защитата за държавните управления на европейските страни, а Финландия и Швеция бяха тласнати да се причислят към НАТО. " Войната сподели, че Вашингтон остава главният поръчител за сигурността в Европа. Тя също по този начин свидетелства за нуждата демократичният свят да се сплоти пред лицето на опасността от автократични страни, които се държат все по-агресивно ", счита някогашният общоприет секретар.

Той отбелязва, че главният стратегически фокус за Съединените щати е тихоокеанският район и конкуренцията с Китай, само че ще бъде по-трудно да се оправят с тези проблеми, в случай че паралелно с това силите и вниманието на Вашингтон са обвързани с продължителна война в Европа.

" Най-добрият метод да се избегне този капан е да се даде на украинците всичко належащо, с цел да завоюват тази война. След това Западът би трябвало да се увери, че Русия няма да желае още веднъж да нападна Украйна ", твърди Расмусен, като напомня, че самият той взе участие в създаването на хрумвания за гаранция за Украйна като ръководител на работната група, по покана на Володимир Зеленски.

" Работата на групата към момента продължава, само че едно нещо към този момент е ясно: най-хубавото въздържане против по-нататъшна съветска експанзия ще бъде военно мощна Украйна. Следователно Съединените щати и съдружниците би трябвало да обезпечат всичко, от което Украйна се нуждае, с цел да отбрани своята самостоятелност в дълготраен проект. Ако Западът не направи това, водачът на Руската федерация Владимир Путин няма да се спре единствено с Украйна “, акцентира някогашният общоприет секретар./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР