Бившият футболист на Ювентус Пауло Дибала, който сега играе за

...
Бившият футболист на Ювентус Пауло Дибала, който сега играе за
Коментари Харесай

Дибала и Бернардески са дали показания по делото за измама на Ювентус

Бившият футболист на Ювентус Пауло Дибала, който в този момент играе за Рома, даде показания по делото за финансовите измами на италианския тим със заплатите на футболистите през последните месеци на сезон 2019/20. Италианският национал Федерико Бернардески също е бил разпитван.

“Предложиха ни да се откажем от заплатите си за четири месеца - не помня тъкмо за кои. Много от нас бяха сюрпризирани от това предложение и не го одобриха, тъй като не искахме да се отхвърляме от заплатата си за толкоз доста месеци. Тогава ни предложиха да платим заплати за три от тези четири месеца през идващия сезон, а един да остане солидарно. Имахме колективен чат в WhatsApp със съотборници и Матео Фабрис. Когато стартира времето на проблемите с пандемията, някои отпътуваха, а някои останаха в Италия. По-късно имаше прессъобщение и доста хора си помислиха, че сме отказали четири месеца заплата - тогава никой не знаеше, че ще ни върнат парите за три месеца, заплатиха ги по-късно. Написаното в прессъобщението не беше правилно “, съобщи Дибала пред CalcioMercato.

Показанията на Дибала бяха доказани и от Федерико Бернардески, който в този момент играе за Торонто в МЛС.

“Спомням си, че след първичната оферта, която беше висока, някои възразиха и изрекоха неразбиране. Почти всички в началото бяха срещу отхвърли на четири месечни заплащания. И аз бях срещу - споделих, че са доста пари. Разбира се, част от екипа не сподели нищо, а някои се пробваха да намерят компромис “, сподели Бернардески.
 Ювентус били единствените осъдени поради “фалшифициране на голям брой сезони ” Ювентус били единствените осъдени поради “фалшифициране на голям брой сезони ”
В края на ноември 2022 година бордът на шефовете на Ювентус подаде оставка, като при§ина за това най-вероятно са обвиняванията за финансови измами, в които е обвинено управлението на италианския клуб.

Властите проверяват отчетните действия на Ювентус от 2018 до 2021 година за подправени финансови облаги, като отборът получи наказване лишаване на 15 точки през сегашния сезон в Серия “А ”.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР