Бившият футболист на националния отбор Мартин Петров е подал искова

...
Бившият футболист на националния отбор Мартин Петров е подал искова
Коментари Харесай

Уникредит Булбанк отиват на съд


Бившият футболист на националния тим Мартин Петров е подал искова молба в Софийския градски съд против "Уникредит Булбанк " за връщане на 3.8 млн. лв.. Толкова е сумата, която той твърди, че източена от сметките му.

Искът е подаден в съда в понеделник. На идващия ден с предписание на арбитър Кюркчиев, делото е оставено без придвижване, като Петров ще има едноседмичен период от уведомяването да нанесе корекции в исковата молба. На първо място съдът желае в обстоятелствената й част Петров да разясни свое несигурно изказване, че е имал "договори за разнообразни банкови и платежни услуги с ответника "Уникредит Булбанк ", като уточни изчерпателно какви съответни платежни услуги е имал право да употребява и с какви съответни платежни принадлежности е имал право да оперира ", оказва се от разпореждането.

Освен това Петров би трябвало да показа доказателства за импортирана държавна такса, която е в размер на към 155 хиляди лв., както и да уточни банковата си сметка.

Петров е направил първата стъпка на 17 ноември, когато е сезирал Софийската градска прокуратура за източени суми без негово познание от банковите му сметки. В сигнала си някогашният играч е прецизирал, че става въпрос за няколко транзакции, които банката е направила от сметката му без негово познание и единодушие.

Българската национална банка (БНБ) прави цялостна инспекция на платежните процеси "Уникредит Булбанк ".

В Българска народна банка има особено звено - "Платежен контрол ", което има пълномощия да подхваща ограничения против банки, които не съблюдават разпоредбите за заплащанията. Законът разрешава и гласност на подхванатите ограничения, показва изданието./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР