Бившият футболист на Ливърпул и звезда на Висшата лига Кристиан

...
Бившият футболист на Ливърпул и звезда на Висшата лига Кристиан
Коментари Харесай

Лудогорец изпуснал бъдеща звезда от Висшата лига

Бившият футболист на Ливърпул и звезда на Висшата лига Кристиан Бентеке е бил пред трансфер в Лудогорец през 2011 година. Това разкри пред „ Тема Спорт “ експрезидентът на Спартак (Варна) и футболен управител Николай Ишков. От към година насам артистът и продуцент още веднъж се върна в посредническата си роля, като е сътрудник на едни от най-обещаващите родни футболисти. 

„ Амплоато на футболен управител го играя, откогато съм взел лиценз в далечната към този момент 2005 година. Но по-късно се бях отказал. Ние докарахме в Черноморец (Бургас) Хамрун Жагурта-Жужу, който направи възторг у нас, както и Жереми Фо-Поре, който след това игра в ЦСКА. Това бяха едни от първите френски футболисти, пристигнали в нашето състезание. После на „ Армията “ бях докарал Игор Митревски, национал на Македония, който в Спартак (Москва) си партнираше с емблематичния сръбски бранител на Манчестър Юнайтед Неманя Видич ”, описа Ишков. 

През 2011 година, когато Лудогорец влезе в А група, в Разград пристигна младежкият национал на Белгия Кристиан Кабаселе. Тогава клубът беше отишъл доста далеко и с изключение на него, желаеха да купят и различен локален нападател – Кристиан Бентеке от Стандард (Лиеж). С Методи Томанов прекарахме 30 дни в Белгия с цел да беседваме с хората, които бяха набелязали от Юпилер Лигата. За Бентеке Лудогорец даваше 700 000 евро, а неговият управител, който беше от турски генезис, само че живееше в Белгия, съобщи, че с цел да стане прехвърлянето, би трябвало да се платят 1 500 000 евро, защото играчът има огромен капацитет. Но очевидно Лудогорец като дилетант в елита към момента не беше квалифициран за толкоз огромни вложения. А Кабаселе го взехме на съвсем алегорична цена от Юпен ”, напомни си Николай Ишков. 

“Но когато реализираш положителни футболисти на открито, а не ти заплащат комисионните, се отказваш. Например с помощта на мен и мой сътрудник Володя Коев, с който работихме тогава, Иван Иванов и Иван Стоянов минаха от ЦСКА в съветския Алания (Владикавказ). До ден сегашен си чакаме комисионните. Имаме и контракти, само че уви. И в един миг си споделих „ защо са тези напразни старания “. 

Така се стигна до предходната година, когато напълно инцидентно по линия на едно съседско дете и още едно надарено момче се завърнах в тази роля. Те ме познаваха, знаят, че съм се занимавал с футбол преди и по този начин започнах да им оказвам помощ. В следствие взех да уголемявам активността, само че се занимавам напълно с млади гении до 21 години. Разбира се, консултираме играчи до към 25 години, само че виждам да не се наемам много-много, с цел да мога да съсредоточвам напъните си. Ние сме дребна бутикова компания, която е като семейство и обслужва ползите на към десетина клиенти, които имаме на този стадий “, съобщи Ишков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР