Бившият футболист на Левски Николай Тодоров - Кайзера има зад

...
Бившият футболист на Левски Николай Тодоров - Кайзера има зад
Коментари Харесай

Кайзера: Вярвам, че Левски ще победи ЦСКА

Бившият футболист на Левски Николай Тодоров - Кайзера има зад тила си не една или две победи над ЦСКА, в компанията на Станимир Стоилов на терена. Той разкри пред " Мач Телеграф " упованията си за неделната борба сред " сините " и ЦСКА.

- Г-н Тодоров, здравейте, по какъв начин сте? Какви са ви упованията за идното дерби сред Левски и ЦСКА в неделя?

- Добре съм. Очаквам на първо място да стане едно хубаво дерби. С чисто футболни способи, с цел да можем да приказваме след мача единствено за играта.

- Как ви се вижда играта, която демонстрират двата отбора?

- Има разлика в играта на ЦСКА. Нов треньор, много тактически и игрови промени. Нови попълнения също. Всичко чисто футболно е в плюс от това, което вършат сега на " Армията ". Колкото до Левски, клубът се бори със своите си компликации. Като цяло има лек спад в играта. Той идва от обособени футболисти, което въздейства на играта като цяло. Все отново има нови състезатели, а също така настройката и подготовката за този дуел е друга от тази за другите мачове. Изпитват проблеми в отбрана напоследък. Допускат голове и по този метод се губят точки. Това е огромен минус и значим аспект. Защото много време бяха със " сухи мрежи ", както през предишния сезон, по този начин и през този. Сега съперниците съумяват да санкционират всяка една неточност.
 Кайзера: Мъри знае, че няма какво да направи в Левски с този метериал
Кайзера: Мъри знае, че няма какво да направи в Левски с този метериал

" Ще се опита да изкара максимума и да натрупа точки "

- Станимир Стоилов показа, че Левски изпитва проблеми и в завършващата фаза. Вие по какъв начин виждате играта на " сините " в офанзива?

- Ами, със спадът на формата, най-много на крайните нападатели и травмата на Билал Бари, докараха проблеми. Уелтън върви надолу като форма, правилно е, че тези неща най-добре ги знае треньора, само че и ние, като фенове, виждаме. Стоилов е осведомен с моментното физическо и психическо положение на всеки състезател. Роналдо също сподели спадове. И идват проблемите, тъй като става въпрос за цели три зони - централен, ляв и десен нападател. Ако е единствено едната - може да се компенсира. Когато са в 3 - към този момент е мъчно. Сега и Бари влезе в лазарета, в случай че в действителност е доста тежка контузията, Левски би трябвало да търси различен вид. От няколко мача Стоилов се пробва да компенсира с Илиян Стефанов и влизането в игра на Ивелин Попов. Времето ще покаже дали това ще се получи.

- " Сините " изгубиха от Локомотив Coфия с 2:3 в " Надежда " в последната среща. Защо се стигна до това проваляне?

- Заради грешките, които позволиха. Не съумяха да извърнат откакто на два пъти се изравняваше резултата. Когато са позволени извънредно доста неточности, то няма по какъв начин да се компенсират, а и нямаше време за реакция след последният гол. Тези неточности в защита и травмата на Сонко Сундберг, плюс проблемите, които има във фаза отбрана, не са малко. Като загатваме бранителите - те не играят с трима или четирима в защита, тъй като целият тим взе участие в тази фаза. Допускат се доста неточности.

- Споменахте Бари, Сундберг, само че и Петрис има проблеми. На какво отдавате тези травми? Може ли да приказваме за отмалялост в играчите или нещо друго?

- Не знам дали е тъкмо отмалялост, или това е плод на нещо друго. Това най-добре могат да го кажат треньорите и щабът. Те биха дали по-точен отговор. Всекидневно положението на играчите се следи от треньори и лекари.

- Да поговорим още малко за загубата от Локо Сф. Някои упрекват Пламен Андреев за два от трите гола против " железничарите "...

- Възможно е. Той позволи неточност, само че е млад и не можем нищо да кажем. Освен това няма огромен стаж и нужния опит към момента. Андреев занапред ще построява някои свои самостоятелни качества, включително и душевен. Настройката за дадени мачове. Всяка една неточност, която той прави, е позволена в неговото развиване. И в Европа извънредно положителни вратари също позволяват съдбовни неточности. Никой не е застрахован. Играещите пред него също позволяват неточности. Вече това по какъв начин ще му се отрази душевен е доста значимо и по какъв начин преодолява тази неточност във времето, с цел да не се позволява в идващият мач.

- Може ли да има любимец в неделя, букмейкърите дават преимущество на Левски?

- Трудно може да се каже кой е любимец и дали в даденият мач ще завоюва. Да не изхождаме от класирането, тъй като има неизиграни мачове. Всеки един тим си търси своята форма и се готви за победа. А към този момент какъв брой ще успее да му се опълчи съперникът и кой ще надделее - ще забележим в неделя.

- Генерално видяно съумя ли Левски да стъпи на правилния път и по какъв начин се отразява отпадането от Хамрун, както и изпуснатата Суперкупа на България?

- Няма по какъв начин да не дадат отражение тези мачове в редиците на " сините ". Оттук - нататък е значимо кой е резистентен душевен. Индивидуално всеки може да направи своята преценка, тук е значимо управлението и треньорският щаб да съумее да изкарат тима като цяло, тъй като в последна сметка всеки един мач, който следва, се печели на първо място отборно. Разбира се, самостоятелните качества също са значими в съответни обстановки. Но когато Левски играе отборно и като един, неизбежно това води до триумф.

- Нападателите не вкарват, само че пък го вършат халфовете и бранителите.

- Да, в действителност. Нападателите, с цел да вкарат би трябвало да се основават обстановки. Възможностите пък да се осъществят. При бранителите е по-различно, тъй като те се включват повече от статични положения. По този метод, който играе добре и се пласира вярно - съумява. Цунами сподели че е ефикасен, откакто осъществя и от статични положения, и от игра.

- Трябва ли Левски да притегли централен нападател към този момент непременно?

- На този стадий не знам дали имат тази опция, тъй като имат финансовите ограничавания. В взаимозависимост и от положението на Бари, и това на останалите футболисти, както и тяхното показване, от управлението ще преценят какви играчи да се привлекат и какво ще им би трябвало.

- Колко са значими трите точки за " сините " в неделя?

- Ами, значими са, тъй като има и отсрочени мачове, а всяка загуба на точки те отдалечава от Топ 3. За Левски е доста значимо да вземе този мач. Той ще бъде и психически.

- Възможно ли е обаче загубата да докара до още по-голям срив и отлив на почитатели?

- Дали ще има отлив - не мога да кажа. Ако Левски не успее да победи, то сигурно ще има психическо затормозяване върху играчите. Всяка загуба дава своето отражение.

- С каква конфигурация се излиза в подобен мач. Публиката оказва ли въздействие на играчите по някакъв метод и по какъв начин?

- Бих споделил, че почитателите по-точно оказват помощ. Защото демонстрират своята поддръжка и любов към тима. Това е от плюс. Тук си зависи самостоятелно от играчите да се отърсят и да съумеят душевен да се изолират от всички странични фактори. Трябва да се концентрат напълно върху игровото си държание през всичките 90 минути в неделя.

- Може ли този тим на Станимир Стоилов да се бори за купа и да си отбрани Купата на България?

-Може, само че това би трябвало да се демонстрира и потвърждава във всеки един мач. Ако допускаш провали, то неизбежно ще има разлика и нерешителност, което не е в плюс като цяло за тима. Вероятно някои състезатели ще го одобряват по друг метод и ще им се отразява повече.

- Прогнозата ви за краен излаз в неделя?

- Аз освен желая, а и имам вяра, че Левски ще излезе като победител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР