Бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени

...
Бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени
Коментари Харесай

Тереза Мей: Вероятно Русия стои зад отравянето на Скрипал

Бившият двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му са отровени с бойно нервнопаралитично вещество от вид, разработван в Русия, която най-вероятно стои зад нападението. Това съобщи довечера пред Народното събрание английският министър председател Тереза Мей след съвещание на Съвета за национална сигурност в Лондон. Разследването продължава, само че Англия остава в подготвеност да предприеме по-енергични ограничения против Москва, сподели английският министър председател.

За отравянето на Сергей Скрипал и щерка му е виновна съветската страна или тя е позволила нервнопаралитична субстанция да попадне в непознати ръце, посочи Тереза Мей. Тя заяви, че съветският дипломат в Лондон е бил свикан за пояснение по тези две благоприятни условия.
Тереза Мей, министър председател на Англия: В сряда ще разгледаме в елементи отговора на Руската страна. При липса на меродавен отговор ще заключим, че това деяние съставлява противозаконна приложимост на мощ от съветската страна против Обединеното кралство.
Британски депутати приканиха съветските олигарси да не бъдат допускани до първокласните им парцели в Лондон. Стигнете до дъното на случая и след това ще го обсъждаме, сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин пред БиБиСи.

Държавната телевизия " Русия 1 " намерено упрекна Англия, че е отровила Скрипал като част от интервенция за неуспех на съветското домакинство на Световното състезание по футбол.

Дмитри Кисельов - ефирен водещ: Отлична специфична интервенция. Скрипал е на ниска цена разходен материал, а Русия - дано да се оправдава.
Здравните управляващи на Острова посъветваха хората, посетили в неделя заведенията, където е бил Скрипал, да изперат облеклата си и да избършат с мокри кърпи предмети като мобилни телефони, ръчни чанти, а очила и бижута да измият с топла вота и препарат. В две заведения бяха отрити следи от неуточнената нервнопаралитична субстанция. Рискът от заразяване се дефинира като най-малък, само че предизвестието мощно разтревожи локалните като прекомерно закъсняло. Предпазни ограничения може да се окажат наложителни за до 500 души, показва БиБиСи.

Двама души през днешния ден превантивно бяха откарани в болница с кола за спешна помощ поради недоверчив колет, дошъл в английския парламент. Съдържанието се оказа безвредно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР