Бившият директор на основания от Алексей Навални Фонд за борба

...
Бившият директор на основания от Алексей Навални Фонд за борба
Коментари Харесай

Руското МВР издирва човек на Навални

Бившият шеф на учредения от Алексей Навални Фонд за битка с корупцията Роман Рубанов е разгласен за търсене по отношение на престъпно следствие, излиза наяве от информация на уеб страницата на съветското Министерство на вътрешните работи.

На уеб страницата е сложена картичка със фотографията на търсения, написано е „ Роман Рубанов, година на раждане 1980 година “. Рубанов е търсен по „ член на наказателния кодекс “, само че не се прецизира кой.

Сътрудникът на Навални Леонид Волков удостовери пред в. „ Ведомости “, че Рубанов е разгласен за търсене, освен това още преди месец. Обвинението против него било за „ несъблюдение на правосъдно решение “ за отстраняването на клипа „ За вас той не е Димата “.

В блога си и Навални удостовери издирването на близкия до него Рубанов. Разследването, обвързвано с клипа, продължава. Самият Навални акцентира, че няма да в профил клипа от своя адрес в YouTube.

ФБК направи публично притежание филм за премиера Дмитрий Медведев - „ За вас той не е Димата “, през май 2017 година От него излиза наяве, че предприемачът Алишер Усманов наподобява е дал рушвет на Медведев като дарил поземлена благосъстоятелност с постройки върху нея в село Знаменское на фонда „ Соцгорпроект “. По-късно съд в Москва удовлетвори желае на Усманов към Навални и ФБК за отбрана на достойнството и достолепието, постанови погрешната информация да бъде отстранена от кино лентата, по-конкретно за подкупа. Само че и до през днешния ден филмът е наличен на адреса на Навални.

През февруари предходната година Рубанов беше арестуван на московското летище „ Шереметиево “. Съдът го сложи в ареста за 10 дни за организирането на несанкционирани дейности: Рубанов популяризирал в Туитър известие на Навални за часа и мястото за осъществяване на митинг „ Стачка на гласоподавателите “ на 28 януари 2018 година

Рубланов напусна поста шеф на ФБК през декември 2018 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР