Бившият директор на болница МБАЛ Лозенец“ и декан на Медицински

...
Бившият директор на болница МБАЛ Лозенец“ и декан на Медицински
Коментари Харесай

Скандалът в болница „Лозенец“: Фиктивни медицински процедури и неправомерно получаване на средства

Бившият шеф на болница МБАЛ „ Лозенец “ и декан на Медицински университет при Софийския университет проф. Любомир Спасов изрази съществени обвинявания към настоящото управление на болничното заведение пред „ Българска национална телевизия “. Според него в болничното заведение редовно са регистрирани фиктивни медицински процедури , които не са осъществявани, водещи до непозволено прибирани обилни суми.

Спасов се базира на свидетелства от сътрудници в клиниката по кардиология, които поддържат неговите изказвания. По думите му ръководството на болничното заведение се е занимавало с фалшификации и е взело към 300 000 лв. без законово съображение .

Проф. Спасов също по този начин разяснява и личния си мандат като шеф припомняйки случай, при който са регистрирани пациенти като приети в болница, без да са получили лекуване, вследствие на което болничното заведение е получила към 200 000 лв. . Той твърди, че е възстановил тези средства незабавно след откриването на грешката, още преди публична инспекция да е била осъществена.

Бившият шеф отбелязва и проблеми, свързани с трансплантациите на непознати жители , като твърди, че всички трансплантации са били изцяло законни и са се правили със съответните позволения и документи.

В отговор на тези обвинявания Здравното министерство е почнало инспекция на болничното заведение, която се чака да завърши на 26 февруари. Проверката е ориентирана към определяне на обстоятелствата към обвиняванията за непозволено приемане на средства и други нарушавания .

Скандалът към болница „ Лозенец “ съставлява сериозен проблем, който слага под въпрос финансовото ръководство на болничното заведение и доверието на обществото в предоставяните от нея медицински услуги. Обществеността и здравните органи с неспокойствие чакат резултатите от инспекцията, с цел да схванат истината зад тези обвинявания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР