Бившият директор на Агенцията по храните проф. Пламен Моллов, който

...
Бившият директор на Агенцията по храните проф. Пламен Моллов, който
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява Пламен Моллов за конфликт на интереси

Бившият шеф на Агенцията по храните проф. Пламен Моллов, който беше махленски в опит да подкупи сегашния началник на БАБХ Христо Даскалов в абсурда с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", е проверяван по сигнал за спор на ползи.

Това оповестява някогашният народен представител от Демократична България Ивайло Мирчев, който самичък е подал сигнала до КПКОНПИ.

Проверката против Моллов се води поради дейности в качеството му на ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив (УХТ).

Според сигнала на Мирчев - в средата на 2020 година назначено от Пламен Моллов длъжностно лице в УХТ, след несполучлива процедура за социална поръчка, изпраща покана за директно договаряне към компания “Люпеан ” ЕООД за 165 000 лева без Данък добавена стойност.

" В документите има условие компанията да се занимава със строително-ремонтни действия. В Търговския указател обаче “Люпеан ” ЕООД няма регистриран подобен предмет на активност. По данни от СЕБРА от 2020 година насам “Люпеан ” ЕООД е получила в допълнение сума от 71 851,68 лева от УХТ ", споделя Мирчев.

Той показва, че едноличен притежател на компанията е Любен Йочков, който е съучастник със сина и брачната половинка на Пламен Моллов - Неделчо и Петя - в други две търговски сдружения.

Моллов влезе в публичното внимание през май 2022 година, когато изненадващо се оказа измежду съучредителите на новата партия на Стефан Янев " Български напредък ".

Малко по-късно обаче изтекоха записи, доказани и от шефа на БАБХ Христо Даскалов, в които Моллов ходатайства от името на частната компания " Евролаб 2011 " да не приключват контракта ѝ за фитосанитарен надзор на " Капитан Андреево ".

На записите се чува по какъв начин Моллов се пробва да връчи " документи " на Даскалов, който дава да се разбере, че в тях в действителност се съдържат пари за рушвет и ги отхвърля. Директорът на БАБХ към този момент е подал и сигнал против него в прокуратурата - информация за хода на инспекцията оттова няма.

Междувременно даже Стефан Янев реши да се дистанцира от Моллов, като съобщи, че той няма да бъде част от партийната конструкция, до момента в който не " почисти името си ".

Пламен Моллов отхвърля да е опитвал да корумпира Даскалов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР