Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че инициативата

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че инициативата
Коментари Харесай

Кисинджър каза кога ще свърши войната в Украйна

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър счита, че самодейността на Китай за спокойно разрешаване на руско-украинския спор ще докара до започване на преговорния развой до края на 2023 година Той изрече това съмнение в изявление за CBS в навечерието на 100-тния си рожден ден.

„ Сега, откакто Китай стартира договарянията, всичко ще си пристигна на мястото. Мисля, че до края на годината ще приказваме за преговорни процеси и даже за същински договаряния “, сподели Кисинджър.

Политикът отговори и на въпроса дали би летял до Москва, с цел да договаря с Владимир Путин, в случай че президентът на Съединени американски щати го беше помолил за това. Кисинджър съобщи, че „ би бил податлив “ да го направи в качеството си на консултант на президента.

 Кисинджър сподели по кое време ще свърши войната в Украйна
Ветеранът на американската дипломация дружно с китайския президент Си Дзинпин

Китай предложи мирния проект на 24 февруари 2023 година – годишнината от влизането на съветските войски в Украйна. Планът не включва евакуиране на съветските войски и не преглежда въпроса за собствеността на териториите. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че проектът на Китай е преференциален само за Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски счита, че предложенията на Пекин не са съответен проект за деяние, а размисъл по въпроса. Руският президент Владимир Путин, по време на визитата на китайския президент в Москва, предложи да се вземе за основа китайският проект.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР