Бившият британски премиер Дейвид Камерън изненадващо се завърна в политиката

...
Бившият британски премиер Дейвид Камерън изненадващо се завърна в политиката
Коментари Харесай

Дейвид Камерън се завръща - този път като външен министър на Великобритания

Бившият английски министър председател Дейвид Камерън изненадващо се завърна в политиката 7 години след оставката си поради референдума за Brexit.

Камерън е назначен за министър на външните работи на Англия от Риши Сунак - решение, взето след изключителна рокада в кабинета.

В понеделник Сунак уволни Сюела Бравърман като министър на вътрешните работи поради политически скандал, който тя сътвори с обществената си офанзива против управлението на полицията в Лондон.

Нейният пост към този момент ще се заема от Джеймс Клевърли, който до момента беше посланик No.1 на Англия.

Така и овакантеният министерски пост във Форин офис към този момент е напълнен - с избора на Дейвид Камерън, някогашен водач на Консервативната партия.

Причината за експлоадирането на абсурда беше публикация на Бравърман в " Таймс ", в която тя подлага на критика остро полицейските управляващи в Лондон за допускането на проява на поддръжници на Палестина в деня, в който страната празнува годишнина от края на Първата международна война, и ги упреква в неприемливи политически пристрастия.

При това - тя прави съпоставения сред " ислямистите " и надигането на нова вълна от неодобрение в Северна Ирландия, години след мъчно постигнатия мир на острова.

" По време на Covid за какво съперниците на локдауна не бяха толерирани от полицията по запазване на публичния ред, а демонстраторите от придвижването " Black Lives Matter " бяха оставени да нарушават разпоредбите и даже приветствани от полицейски чиновници, които падаха на колене? ", написа още тя.

Според Financial Times, Бравърман е изпратила публикацията с до кабинета на Сунак, преди да излезе във вестника и е получила противоположен отговор, че би трябвало да бъде редактирана. Тя обаче не се е съобразила с позицията на премиера.

Действията ú бяха разчетени като недвусмислена политическа провокация и разграничаване от формалната позиция на кабинета на Риши Сунак - т.е. като първа стъпка в персоналната ѝ акция за оборване на неговия пост като ръководител на Консерваторите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР