Бившият британски министър-председател (2019-2022 г.) Борис Джонсън номинира баща си

...
Бившият британски министър-председател (2019-2022 г.) Борис Джонсън номинира баща си
Коментари Харесай

Борис Джонсън е предложил 82-годишния си баща за рицарско звание

Бившият английски министър-председател (2019-2022 г.) Борис Джонсън номинира татко си Стенли за рицарско звание. Това заяви вестник The Times, базирайки се на свои източници.

 

Откакто напусна поста си през септември предходната година, Джонсън има право да номинира за приемане на рицарско звание и други почести лица, които счита за почтени за такава чест. В случая с неговия предходник на поста министър-председателя Тереза Мей (2016-2019 г.) описът се състоеше от 60 души, а Дейвид Камерън, който заемаше поста на " Даунинг стрийт " 10 от 2010 до 2016 година, уточни имената на 62 души.

 

Според вестника Джонсън е показал имената на към 100 души, в това число на 82-годишния си татко Стенли, който е бил член на Европейския парламент от 1979 до 1984 година и е работил в Световната банка и Европейската комисия в разнообразни интервали от време.

 

Според " Таймс " кандидатурата на Стенли Джонсън за рицарско звание сигурно ще повдигне въпроси към сина му, който и преди е употребявал почетната система на кралството, с цел да дава почетни звания на други членове на фамилията си.

 

През 2020 година да вземем за пример братът на някогашния шеф на кабинета Джо Джонсън, който заемаше няколко поста в консервативните държавни управления, получи купата барон на Мерилибон и място в Камарата на лордовете на английския парламент. Както показва вестникът, вероятността за почетно звание на Стенли Джонсън наподобява съмнителна на фона на обвиняванията на няколко дами за непристойното му държание.

 

Депутатката от Камарата на общините Каролин Ноукс заяви през 2021 година, че Джонсън-старши я е тормозил на конгрес на Консервативната партия в Блекпул през 2003 година Освен това в биографична книга за Борис Джонсън, оповестена от журналиста Том Бауер през 2020 година се твърди, че Стенли Джонсън един път е вдигнал ръка против брачната половинка си Шарлот Уол.

 

Номинациите, направени от някогашния министър-председател, би трябвало да бъдат утвърдени от комисията по премиите към секретариата на кабинета. След това окончателният лист се подписва от ръководителя на държавното управление, преди да бъде изпратен на монарха за автограф, написа БГНЕС. 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР