Бившият бразилски национал Филипе Луис, направил име в европейския футбол

...
Бившият бразилски национал Филипе Луис, направил име в европейския футбол
Коментари Харесай

Бивш бразилски национал приключва с футбола в края на сезона

Бившият бразилски национал Филипе Луис, направил име в европейския футбол с екипите на Атлетико (Мадрид) и Челси, разгласи края на кариерата си след края на сегашния сезон. Това значи, че в неделя той ще излезе за най-популярния бразилски клуб Фламенго против Куяба от 37-ия кръг на локалното състезание, с цел да си вземе довиждане с почитателите.

Филипе Луис е взел това решение, откакто се сблъска с няколко тежки травми през тази година. Във видео, оповестено в обществените мрежи на клуба левият защитник декларира, че „ би желал да играе до 45-годишна възраст, само че е наясно, че това е невероятно “. По всяка възможност той няма да пътува за тима за гостуването на Сао Пауло в последния кръг на 7-и декември, само че това може да се промени в случай че Фламенго има шансове за купата.

Тимът е на 4-о място в класирането с 63 точки, колкото имат пред тях Ботафого и Атлетико Минейро. На върха с 66 е Палмейрас, който обаче има много тежка стратегия. Най-напред те одобряват Флуминензе, а по-късно гостуват на различен локален гранд – Крузейро (Бело Оризонте).

" Обещах си, че ще взема решение да спра, в случай че не мога да играя на високо равнище. Фламенго заслужава някой, който дава отговор на неговите стандарти, някой, който може да играе 70 мача годишно и да се бори за място в титулярния тим в почтен метод ", сподели Луис. „ Върнах се в Бразилия, с цел да играя за Фламенго – най-големият клуб в страната. И защото не можа да го направя по най-хубавия вероятен метод, най-правилното решение е да приключа кариерата си на футболист и да стартира някакво ново предизвикателство ", съобщи футболистът.

Той неведнъж е казвал, че ще продължи да се развива като треньор или състезателен шеф на клуб, когато пътят му на терена завърши.

Филипе Луис е младеж на Фигейрензе, където започва и професионалната му кариера. Аякс (Амстердам) го взима чартърен, само че една година го държи във втория тим. В двата случая, в които треньорът тогава Дани Блинд го включва в групата, не го пуска и за минута. Следва прекосяване в уругвайския Рентистас поради мощен сътрудник, който управлява клуба. След това още веднъж е чартърен, само че във втория тим на Реал (Мадрид) и в Депортиво (Ла Коруня), където пък след това остава с непрекъснат контракт.

От 2010-а година е футболист на Атлетико (Мадрид), където прави име в европейските шампионати. От 2019-а година се връща в обичания си като почитател отбор на Фламенго и досега е записал 109 мача и 4 гола. През 2019-а и през 2022-а година печели Копа Либертадорес, а също по този начин два пъти става и първенец на страната.

За националния тим има 44 мача и 2 гола, играе на Световното състезание през 2018-а година в Русия, а година по-късно победи в Копа Америка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР