Бившият американски посланик в Русия - Майкъл Макфол, отправи остра

...
Бившият американски посланик в Русия - Майкъл Макфол, отправи остра
Коментари Харесай

Дипломат: Путин манипулира Тръмп

Бившият американски дипломат в Русия - Майкъл Макфол, насочи остра рецензия към президента Доналд Тръмп поради телефонния му диалог с Владимир Путин.

Припомняме, след позвъняването в Кремъл Тръмп съобщи, че не Русия стои зад агресивното държание на Северна Корея, а Китай. "Шокиран съм, че този телефонен диалог се е състоял ", съобщи Мокфол в изявление за MSNBC.

Дипломатът акцентира, че Тръмп е разговарял с Путин макар че съветникът му националната сигурност Хърбърт Макмастър го е съветвал да не го прави.

"Според мен този диалог не дава отговор на американските национални ползи ", добави Макфол. По думите на Макфол, Путин манипулира Тръмп, с цел да реализира задачите си.

Той порица президента и за благодарностите му към Путин за това, че се е изказал позитивно за американската стопанска система. "Путин знае, че когато споделя приятни неща на Тръмп, получава от него благосклонна реакция ", означи някогашният дипломат.



На 14 декември двамата водачи разискаха по телефона нуклеарната стратегия на Северна Корея, след което американският президент съобщи, че Вашингтон се надява на помощ от страна на Русия във връзка с Пхенян. Тръмп благодари на Путин за това, че е похвалил "високите стопански индикатори " на Съединени американски щати по време на годишната си конференция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР